Uzmanlar uyarıyor: Okullarda Maymun Çiçeği Virüsü patlayabilir

TAKİP ET

Dünya Sağlık Örgütü tarafından geçtiğimiz günlerde acil durum ilan edilen maymun çiçeği virüsü ile ilgili okulların açılmasına Kısa bir süre kala uzmanlardan uyarı geldi. Uzmanlar Avrupa'yı virüse karşı uyarırken toplu aşılamanın gerekeceğini söylemenin zor olduğunu fakat sonbaharda çocuklar arasında büyük bir yayılmanın olabileceğini söylüyor.

Reklam
Reklam

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere son aylarda dünyanın yeni kabusu maymun çiçeği virüsü oldu. Dünya sağlık örgütü geçtiğimiz günlerde maymun çiçeği virüsü için acil durum ilan etti. Okulların açılmasına kısa bir süre kala uzmanlardan da maymun çiçeği virüsü ile ilgili uyarılar geldi. Toplu aşılamanın zor olduğunu söyleyen uzmanlar okulların açılması ile birlikte çocuklar arasında maymun çiçeği virüsünün daha hızlı yayılabileceğini dile getirdi.

DÜNYADA 18.000’İN ÜZERİNDE VAKA VAR

Afrika kıtasında keşfedilen ve iki ay içerisinde kıta dışında da çok sayıda kişide görülen maymun çiçeği virüsü dünya genelinde endişeye sebep oluyor. Dünya sağlık örgütü de geçtiğimiz günlerde maymun çiçeği virüsü için acil durum ilan etmişti. Dünya Sağlık Örgütü’nden yapılan açıklamaya göre şu anda dünya genelinde 18.000’in üzerinde vaka var. Ayrıca vakaların %98’inin erkek erkeğe cinsel ilişki yolu ile enfekte olduğu da açıklandı.

OKULLAR AÇILINCA DAHA DA YAYILABİLİR

Uzmanlara göre maymun çiçeği virüsü salgınının COVID-19 gibi küresel bir salgına dönüşme ihtimali yok. Ancak okulların açılması ile birlikte hastalığın yayılması oldukça yüksek bir ihtimal. Maymun çiçeği virüsünün daha yakın temasla bulaştığını belirten uzmanlar, Özellikle çocuklar arasında yayılmasının daha yaygın olduğunu dile getiriyor. Okulların açılıp açılmasının yaklaşmasına dikkat çeken uzmanlar özellikle Avrupa’da önlem alınmaması halinde okullarda maymun çiçeği virüsünün patlayabileceğini söylüyor.