Uzmanlardan dünya için korkutan uyarı: Karanlığa gömülebilir

TAKİP ET

Güneş patlaması sonrası uzmanlardan dünya için korkutan uyarı geldi. Dün akşam saatlerinde yaşanan güneş patlamasının ardından etkili olan jeomanyetik bir fırtınanın tüm dünyada elektrik sorununa sebep olabileceği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Uzamanlar, dün akşam saatlerinde yaşanan güneş patlaması sonrasında önemli uyarılarda bulunduğu. Güneş patlamasının dünyayı vurduğunu belirten Uzmanlar, Muhtemelen jeomanyetik bir fırtına darbesinin dünyayı etkisi altına alacağını söyledi.

Dünyaya çarpacak

Güneş patlaması sonrasında bir fırtına bulutunun güneşten hep şaşırtıcı bir hızla fırladığını belirten Uzmanlar, bu Bulut'un dünyanın manyetik alanına çarpacağını dile getirdi. Hindistan Uzay Bilimleri Mükemmeliyet Merkezi Tarafından yapılan açıklamada Söz konusu fırtına bulutunun Güneş rüzgarıve dünyanın manyettosfer ile etkileşime girmesi sebebiyle ekvatoral koronal deliğin oluşmuş olabileceğini dile getirdi.

Dünya Karanlığa gömülebilir

Ayrıca uzmanlardan tüm dünyayı korkutan bir uyarı da geldi. Söz konusu fırtına sebebiyle dünyada elektrik kesintileri yaşanabilir ve dünya Karanlığa gömülebilir. Söz konusu fırtına bulutunun uzay aracı etkileşimlerini de etkileyebileceği tahmin ediliyor. Uzmanlardan yaşanacak olan problemlerin haftalar hatta aylarca sürebileceği konusunda da uyarılar geldi.