Üzüm Sirkesinin Yararları Nelerdir? Üzüm Sirkesi Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

Evde kendiniz yapacağınız sirke ile dışardan hazır yapılmış şekilde satın aldığınız sirkeler arasında elbette farklar bulunmaktadır. Üzüm sirkesinin yararlardır nelerdir? Evde kendiniz nasıl üzüm sirkesi yapabilirsiniz? Detaylarda…

Reklam
Reklam

Üzüm sirkesinin sağlığa fazlasıyla yararı bulunmaktadır. Elbette evde kendinizin yapacağı üzüm sirkesinin faydaları çok daha fazladır. Zayıflamaktan ateş düşürmeye kadar çok fazla yararlı etkisi bulunmaktadır. Oldukça uzun senelerdir fayda sağlamasından bu alanlarda kullanılmaya devam edilmektedir. Peki üzüm sirkesi evde nasıl yapılır? Üzüm sirkesinin yararlarını bilen kişiler bu soruyu fazlasıyla araştırmaktadır. Evde 60 günde kendi yapacağınız üzüm sirkesini kullanıma hazır bile hale getirebilirsiniz.
Üzüm sirkesini evde kendisi yapmak isteyenler için tarifini paylaşacağız. Vermiş olduğumuz tarifi büyük boy cam kavanoz için uygulayabilirsiniz.
 

Üzüm Sirkesi Malzemeleri

2 kg siyah üzüm

1 çay bardağı nohut

1 bay bardağı bulgur

2 litre su

2 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı kaya tuzu
Hazırlamış olduğunuz üzüm sirkesini sıcak ortamda bekletmemelisiniz. Kavanozda üzümler dibe çöktüğü zaman karıştırma işleminin bırakılması gerekiyor.  Koyu renkte üzümü renginin koyu olabilmesi için kullanmalısınız. Eğer açık renk üzüm sirkesi elde etmek istiyorsanız o zaman beyaz renkte üzüm kullanabilirsiniz.
 

Üzüm Sirkesi Yapımı


Elinizde ki büyük cam kavanozun içerisine temizlediğiniz ve güzelce yıkamış olduğunuz üzümleri doldurun. Sonrasında kavanozun içerisine suyu ekleyin. Kavanozda ki su ve üzüm karışımının içerisine nohut, buğur ve balı ilave edin. Tüm eklemeleri yaptıktan sonra kavanozu iyice karıştırın. Tamamen karıştırmanın ardından kavanozun ağız kısmına ince tülbent geçirdikten sonra kapağını kapatmalısınız. Işık görmeyen ve serin olan bir ortamda karışımın bulunduğu kavanozu saklayın.
3 gün aralıkla karışımı hazırlığınız kavanozu tahta bir kaşık ile karıştırın. Hemen hemen 25 gün boyunca devam edecek bu karıştırma işlemini üzümler dibe çöktüğü zaman bırakabilirsiniz. 25 günün ardından kavanozun üzerinde bir tabaka oluşacaktır. Oluşan bu tabaka sirke anasıdır ve bunu bir sonra ki sirke yapımınızda kullanmak üzere kenara alabilirsiniz. Tabakayı kavanozun üzerinden aldıktan sonra balı ve kaya tuzunu ilave ederek yine tahta kaşık ile karıştırın. Yine ince tülbent ile ağzı iyice sıkı olacak şekilde kavanozunu kapatın. Bu işlemden sonra da 20 gün daha beklediğinizde üzüm sirkenizi kullanılır hala getirmiş olacaksınız.
 

Üzüm Sirkesi Faydaları

Kansızlığa iyi gelir

Sindirimi rahatlatır

Doğal ağrı kesici etkisi verir

Kansızlığa faydalıdır

Saç derilerini temizler

Diş çürümesini engeller

İştahı azaltır

Selülit oluşumunu önler

Bağışıklık sistemini güçlendirirEvde kendiniz kolay bir şekilde yapabileceğiniz organik üzüm sirkesi ile sizlerde bu etkilerden yararlanabilirsiniz.