Uzungöl'deki Arapça tabelalar tepki topladı

TAKİP ET

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'de son günlerde sosyal medya üzerinde hızla yayılan görüntüler tepki toplamaya devam ediyor. Bungalov evlerinin geceliğinin 300 doları aştığı Uzungöl'de turistlerin yoğunluk oluşturduğu görüntüler ve işletmelerin neredeyse tamamının Arapça tabelalarla dolması tepki çekti.

Reklam
Reklam

Trabzon’un Çaykara ilçesindeki Uzungöl’de son günlerde sosyal medya üzerinde hızla yayılan görüntüler tepki toplamaya devam ediyor. Bungalov evlerinin geceliğinin 300 doları aştığı Uzungöl’de turistlerin yoğunluk oluşturduğu görüntüler ve işletmelerin neredeyse tamamının Arapça tabelalarla dolması tepki çekti. Bungalov evlerinin geceliğinin 300 doları aşması tartışma yaratmış ve bu durum tepki toplamıştı. Körfez ülkelerinden çok fazla rağbet olduğu için konaklama ücretlerinin dolar üzerinden belirlendiği açıklanırken bölgeden gelen son görüntülerde turistlerin yoğunluğu ve işletme tabelalarının neredeyse tamamının Arapça olması tepkilere neden oldu.

Ahşap Bungalov Evleri Ateş Pahası

Her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam eden Trabzon’un Çaykara ilçesindeki Uzungöl, yaz aylarında da oldukça hareketli günler yaşıyor. Charter uçak seferleriyle Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistleri yoğun olarak ağırlayan Uzungöl’de büyük bir ilgi gören ahşap bungalov evlerin fiyatının 300 doları aşması ise yerli turistlerin tepkisini çekti.

Fiyatlar Tepkilere Neden Oldu

Uzungöl’deki ahşap bungalov evlerin fiyatının 300 doları aşması yerli turist tarafından tepki gördü. Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Uzungöl Turizm Derneği yöneticisi Mustafa Akyüz ise ‘Genelde Körfez ülkelerinden çok fazla rağbet olduğu için biz de konaklama ücretlerini dolar üzerinden yaptık. Türk lirası dolar karşısında değer kaybedince yüksek gibi geliyor yerli turiste.’ ifadelerini kullandı.

Arapça Tabelalar Tepki Çekti

Uzungöl’deki fiyatlar yerli turist tarafından eleştirilirken bölgeden gelen bir video ise sosyal medyanın gündemine yerleşti. Kaydedilen videoda özellikle Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistlerin Uzungöl’de yoğunluk oluşturduğu görüldü. Öte yandan bölgedeki işletmelerin neredeyse tamamının Arapça tabelalarla dolması da dikkatlerden kaçmadı.