Vaka sayısı binin altına indi! Metro ve metrobüste maske yasağı kalktı mı? Toplu taşıma ve hastanelerde maske yasağı bitti mi?

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca nihayet müjdeli haberi verdi. Türkiye'de son 24 saatte yapılan koronavirüs testi sonuçları paylaşıldı. Buna göre 905 kişinin testi pozitif çıkarken akıllara vaka sayısı binin altına düşünce Toplu taşıma ve hastanelerde maske yasağı kalkacak açıklaması geldi. Peki, Metro ve metrobüste maske yasağı kalktı mı? Toplu taşıma ve hastanelerde maske yasağı bitti mi?

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin son 24 saatte koronavirüs bakar tablosu paylaşıldı. 22 Mayıs Pazar günü 118 bin 852 koronavirüs testi yapıldı. Yapılan testlerden 905 kişinin testi pozitif çıktı 5 kişi ise hayatını kaybetti. Türkiye'de dün iyileşen hasta sayısı ise 1019 olarak kayıtlara geçti. Türkiye'nin son 24 saatlik koronavirüs tablosu sonuçlarına göre maske yasağının artık kalkması gerekiyor. Peki, toplu taşıma ve hastanelerde maske yasağı kaldırıldı mı? yeraltı treni ve metrobüste maske zorunluluğu var mı?
 

Toplu taşıma ve hastanelerde maske yasağı kalktı mı?

2 yıldan fazla süredir tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınında artık sona gelindi. Türkiye'nin beklediği gün Nihayet geldi çattı ve vaka sayısı Dün ilk kez binin altına düştü. Sağlık Bakanı Fahrettin koca daha önce yaptığı açıklamada vaka sayılarının binin altına inmesi durumunda toplu taşıma ve hastanelerde de maske yasağının kaldırılacağını duyurmuştu. 22 Mayıs 2022 Türkiye'nin güncel koronavirüs tablosuna göre 905 kişinin testi pozitif çıktı. Vatandaşlar ise hemen internet üzerinde toplu taşımada maske yasağı bitti mi sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, toplu taşıma ve hastanelerde maske zorunluluğu kaldırıldı mı?
 

3 gün daha bekleyeceğiz

Vaka sayısının binin altına düşmesi ile birlikte sağlık bakanı Fahrettin Koca’dan da son dakika açıklaması geldi. Twitter hesabından konu ile ilgili bir paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin koca, ulaşımda ve hastanelerdeki maske yasağının kaldırılması için üç gün beklemek gerektiğini söyledi. Üç gün boyunca vaka sayısı ve binin altında olursa toplu taşıma ve hastanelerde maske zorunluluğu olmayacak.