Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı ve Burs Hizmetlerine nasıl başvurulur?

TAKİP ET

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan resmi ve örgün ilk, orta ve liselerde öğrenim gören öğrencilere vakıf tüzüklerinde yer alan hayır şartlarını yerine getirmek amacıyla eğitim yardımı yapmaktadır. Bu yardımı almak isteyen öğrenciler Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı ve Burs Hizmetlerine nasıl başvuru yapılacağını araştırmaya başladı. Peki Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı ve Burs Hizmetlerine nasıl başvurulur? İşte detaylar…

Reklam
Reklam

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan resmi ve örgün ilk, orta ve liselerde öğrenim gören öğrencilere vakıf tüzüklerinde yer alan hayır şartlarını yerine getirmek amacıyla eğitim yardımı yapmaktadır. Bu yardımı almak isteyen öğrenciler Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı ve Burs Hizmetlerine nasıl başvuru yapılacağını araştırmaya başladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı başvuruları her sene www.vgm.gov.tr internet adresinde genel müdürlük tarafından belirlenen tarihler arasında başvuru formu doldurularak yapılır. Yapılan başvurular Vakıflar Yönetmeliği ve bu yönetmeliğin ekinde yer alan Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımları Öğrenci Başvuru Değerlendirme Formu’na göre doğruluk kontrolü yapılarak değerlendirilmektedir. Eğitim Yardımı almaya hak kazanan öğrenciler eğitim aldıkları süre boyunca her öğretim döneminde Ekim ve Haziran ayları dahil olmak üzere 9 ay boyunca 100 TL eğitim yardımı almaktadır. Eğitim Yardımları öğrencilerin okullarının olduğu ilin Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ödenir ve öğrenciler burs almaya devam ettikleri sürece tüm iş ve işlemleri Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından takip edilmektedir. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı 25 Vakıflar Müdürlüğü bulunmaktadır. Bölge Müdürlüklerinin iletişim bilgilerine ve sorumluluk alanında bulunan şehirlere www.vgm.gov.tr adresinden ulaşılabilir. 

Yükseköğretim yardım hizmetine nasıl başvurulur?
Vakıflar Genel Müdürlüğü 2012 yılından itibaren üniversite öğrencilerine burs vermektedir. Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğretim burs başvurusu yapmak için genel müdürlük tarafından belirlenmiş olan tarihler arasında www.vgm.gov.tr adresinden başvuru formunun doldurulması gerekir. Yapılan başvurular Vakıflar Yönetmeliği ve bu yönetmeliğin ekinde yer alan Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımları Öğrenci Başvuru Değerlendirme Tablosu’na göre doğruluk kontrolü yapılarak değerlendirilmektedir. Sürekli bir işte çalışan ve en az asgari ücret ya da geliri olan öğrenciler, Polis Akademisi ve askeri okul öğrencileri, öğrenim gördükleri eğitim kurumunda ek süre okuyan öğrenciler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, karşılıksız eğitim gören öğrenciler ve muhtaç aylığı alan öğrenciler Vakıflar Genel Müdürlük bursundan yararlanabilir. Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan burs alan öğrenciler, Vakıflar Genel Müdürlüğünden burs alamadıkları için başvuru sonuçları Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvuru sonucu açıklandıktan sonra açıklanmaktadır. Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu 8 ay süreyle verilir ve 400 TL’dir. Her sene burs verişe öğrencilerin Öğrencilik statüsünün devam edip etmediği ve başarı durumları takip edilir. Eğer öğrencinin, öğrencilik statüsü bitmişse veya not ortalaması 4.00 üzerinden 2.00 puanın altına düşmüşse herhangi bir suçtan dolayı cezası ertelenenler hariç, 6 ay ve üzeri hapis, ağır hapis cezası ile cezalandırılır. Öğrenci öğrenin gördüğü kurumdan en az bir yarıyıl uzaklaştırılması halinde başarı belgesini Bölge Müdürlüklerine teslim etmemesi veya kaydını dondurması durumunda bursu kesilmektedir. Vakıf Üniversitelerinin %100 burslu programlarında öğrenim gören öğrenci burs almaya hak kazanırsa %100 burslarını kaybeder ve Vakıf Üniversitelerinde öğrenimine devam etmesi halinde bursu da kesilir.

Yabancı Öğrenci yardım hizmeti başvurusu nasıl yapılır?
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu yükseköğretim öğrencilerine burs verilir. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Yabancı Uyruklu öğrencilerine verilen burs başvurusu yapmak için genel müdürlük tarafından belirlenmiş olan tarihler arasında www.vgm.gov.tr adresinden başvuru formunun doldurulması gerekir. Türkiye’de kalma izni olmayan öğrencilere, diğer kurumlardan eğitim yardımı alan öğrencilere, öğrenim gördükleri eğitim kurumunda ek süre okuyan öğrencilere, yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenim gören öğrencilere burs verilmez. Burs alan öğrencilere Ekim ve Mayıs ayı dahil olmak üzere 8 ay boyunca 600 TL burs verilir. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu