Vali uyardı! 'Bugün bu yağlar bitmezse bedeli ağır olur'

TAKİP ET

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu kentte bulunan organize sanayi bölgesinde depoları denetledi. Bir depoda ayçicek yağlarını gören Aydoğdu depo sahibine "Bugün bu yağlar Aksaray'a mesai bitimine kadar intikal etmezse bedeli ağır olur" diyerek uyarılarda bulundu.

Reklam
Reklam

Son günlerde yaşanan ayçicek yağı artış fiyatını fırsat bilen stokçuların yağları stoklayıp, fiyatı daha da yukarı taşımalarından sonra hükümet harekete geçti. 
Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yapmış olduğu uyarılardan sonra bir çok kentte yağ stokçuluğuna karşı denetimler başladı. 

"Bedeli ağır olur"
,Bu kapsamda Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu denetim ekipleriyle birlikte bizzat denetimlere katıldı. Kentte bulunan organize sanayi bölgesine giden Vali Aydoğdu, bir depoda bulunan ayçicek yağlarını görünce depo sahibini uyardı ve "Bugün bu yağlar Aksaray'a mesai bitimine kadar intikal etmezse bedeli ağır olur" ifadelerini kullandı.
 

Sosyal medyada TT oldu

Aydoğdu'nun depo denetimi sırasındaki görüntüleri ise sosyal medyadan büyük destek gördü.
Burada yaptığı açıklamada Vali Aydoğdu; Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişci, bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizin gıda piyasalarında arz eksikliğine yol açarak Ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerinde yeterli stok bulunmadığı ve bu nedenle piyasa fiyatlarının arttığı bilgilerinin gerçeği yansıtmayan spekülasyonlar" olduğunu söyledi.

vali aydoğdu hamza aydoğdu