Valiliklerden uyarı geldi ormanlara giriş çıkışlar yasaklandı

TAKİP ET

Türkiye, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da orman yangınları ile mücadele ediyor. Valilikler ise daha fazla yangın çıkmaması için bazı yasak kararları almaya başladı. Bir çok ilde ormanlara giriş çıkışlar yasaklanırken, bugün de yeni iller listeye eklendi. Aydın ve Tunceli Valilikleri bir son dakika duyurusu yayınlayarak ormanlara giriş çıkışların belirli tarihler arasında yasaklandığını duyurdu.

Reklam
Reklam

Aydın ve Tunceli Valilikleri son dakika duyurusu ile belirli tarihler arasında ormanlara giriş çıkışların yasaklandığın duyurdu. Bu iki ilde ormanların yanı sıra mesire yerlerine girişler de geçici olarak yasaklandı.

ORMAN, PİKNİK VE MESİRE ALANLARINA GİRİŞ YASAKLANDI

Aydın Valiliği Orman Yangınlarını önlemek amacıyla aldığı kararları yazılı bir açıklama ile duyurdu. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada 23-27 Temmuz 2022 tarihleri arasında il genelinde bulunan ormanlara ve orman alanları içinde yer alan piknik ve mesire alanlarına girişin yasaklandığı ifade edildi. Aydın Valiliği tarafından yapılan açıklamanın devamında ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda hava sıcaklıklarının Pazar günü daha da artacağı ve mevsim normallerinin 4-5 derece kadar üstüne çıkacağı ifade edilirken, sıcak ve kuru hava sebebiyle yangınların meydana gelmemesi için vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

TUNCELİ’DE DE ORMANLARA GİRİŞ YASAKLANDI

Ormanlara girişin yasaklandığı diğer bir il ise Tunceli oldu. Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre kent genelinde tesislerin olmadığı ormanlık alanlara girişlerin 30 Ağustos tarihine kadar yasaklandığı ifade edildi.