Valorant'ta nasıl hesap açılır? Valorant sistem gereksinimleri neler? Valorant nasıl indirilir?

TAKİP ET

Dünya çapında büyük bir oyuncu kitlesine sahip olan Valorant Türkiye'de de en çok oynanan fps oyunlarından birisi. Valorant'ta nasıl hesap açılacağına, oyunun sistem gereksinimlerine ve nasıl indirileceğine dair detaylı bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Riot Games’in çıkarmış olduğu FPS oyunu Valorant dünya çapında en çok oynanan FPS oyunlarından birisi haline geldi. Türkiye’de de geniş bir kitleye hitap eden Valorant’ta nasıl hesap açılacağı ve oyunun nasıl oynanacağı merak konusu oldu. Leauge of Legends yapımcıları tarafından geliştirilen oyun ücretsiz olarak erişime sunuluyor. Valorant’ta nasıl hesap oluşturulur? Valorant nasıl indirilir? Valorant’ın sistem gereksinimleri neler? Gibi çeşitli soruların cevaplarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

5 kişilik iki takımın karşı karşıya gerek 24 tur boyunca mücadele etmekte olduğu bu oyunda amaç karşı takıma kıyasla daha çok tur kazanarak karşı takımı yenmektir. Valorant’ın da diğer oyunlar gibi kendine özgü çeşitli özellikleri ve oynanış stilleri bulunmaktadır. Valorant’ın türü taktiksel nişancı olarak adlandırılmaktadır. Oyunda nişan alma kabiliyetlerinin yanı sıra, taktik kabiliyetleri de büyük önem taşımaktadır. Oyunun kendisi ücretsiz olsa da oyun içi skinler parayla satılmaktadır.

Valorant’ta bir takım saldırı konumundayken diğer bir takım ise savunma konumuna geçer. Her iki takımda da Agent diye hitap edilen 5 oyuncu bulunmaktadır. Oyunun içerisinde toplam 15 Agent bulunmaktadır ve bu Agentların hepsinin farklı özellikleri ve yetenekleri bulunmaktadır. Oyunda saldırganların amacı “Spike” adı verilen bombayı karşı takıma kurarak patlatmaktır. Savunma takımı da Spike’ın kurulmasını engellemeye çalışır. Eğer Spike kurulmadan önce bir takım karşı takımın tüm oyuncularını öldürmeyi başarırsa o turun galibi olur. 

 

Valorant’ta oyun nasıl kazanılır?

Rakip takımın oyuncularını saf dışı bırakmak,

Spike bombasını patlatmak,

Spike bombasını çözmektir. Diğer bir ifadeyle rakipler bu üç farklı yöntem sayesinde birbirlerini mağlup edip oyunu kazanabilir.

Spike bombası ise her tur başında saldırı takımına verilmektedir. Saldırı takımında Spike a sahip olan kişinin bu bombayı karşı takımın alanlarından birine “G” tuşuyla kurarak patlatması gerekmektedir. Bombayı kurmak 4 saniye sürmektedir, fakat bombanın patlaması 45 saniye almaktadır. Bomba patladığında yakınında yer alan tüm oyuncular ölür.

Taktik oyun kategorisinde tanınan Valorant, rakip takımları tanımanın ve analiz ederek ve onları stratejik olarak yenmenin gerektiği bir oyundur. Belirli bir oynanış düzeyine sahip oyunlar, Türkçeyi destekledikleri için oyuncular arasında popülerdir. Oyunun dinamiklerine alışmak biraz zaman alacak ama haritaya dikkatlice bakarsanız ve rakibinizin takımını analiz ederseniz oyunun o kadar da  karmaşık olmadığını göreceksiniz. Valorant'ta çeşitli karakterler de yer almaktadır. Oyundaki her karakterin farklı bir teması olsa da silahlarınızı skin alarak görünümlerini değiştirebilmeniz mümkün. 

 

Valorant önerilen sistem gereksinimleri

İşlemci: Intel Core i5

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX

İşletim Sistemi: Windowa 7-8-10

Bellek: 6 GB RAM

 

Valorant minimum sistem gereksinimleri

İşlemci: AMD A8, Intel Core i3 veya eş değer başka bir işlemci 

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 730

İşletim Sistemi: Windows 7-8

Bellek 4 GB

 

Valorant kaç GB?

Valorant’ın sistem üzerinde ne kadar yer kapladığı merak konusu. Valorant’ın sistem gereksinimlerini karşılayabiliyorsanız aynı zamanda oyunu indirebilmek için 9 GB depolama alanına sahip olmalısınız.

 

Valorant’ta nasıl hesap açılır?

Oyunu indirmenizin ardından Riot Games’ten Valorant için hesap açabilirsiniz. Valorant’ta hesap açmak için ve valorant hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için oyunun resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Valorant’ta kaç karakter bulunmaktadır?

Valorant’ta toplam 15 adet karakter yer almaktadır. Karakterlere genel olarak ajan adı altında hitap edilir. Her karakterin farklı özellikleri ve farklı oynanış teknikleri bulunmaktadır. İşte Valorant’ta yer alan karakterlerden bazıları;

 

Phoenix

Oldukça eğlenceli bir karakterdir, ancak nihai yeteneği, kendisinin bir klonunu yaratma yeteneğidir. Bu nedenle kısa süreler için dahi olsa iki karakter ile oynama seçeneğiniz bulunmaktadır. İşaretler ile savaş alanını  işaretleyebilen bu karakter, dövüş stili ile dikkat çekiyor.

 

Brimstone

Kullanılması ve yeteneklerinin daha kolay anlaşılır olmasıyla oldukça tercih edilen karakterlerden birisi de Brimstone’dur. Çevresinde yer alan düşmanlara lazer ile ateş ederek büyük hasarlar verebilmektedir. Aynı zamanda karakterin ultisi uydu saldırısı olarak adlandırılır.

 

Jett

Jett, oyunda yer alan en hareketli karakter olarak görülmektedir. Kontrol edilmesi diğer karaktere kıyasla daha zordur ve daha hızlıdır, bu yüzden oyuna yeni başlayan kişiler tarafından oldukça tercih edilmez. En güçlü karakterlerden birisi olarak görülür ve ultisi keskin fırtınadır. Ultisi sayesinde düşmanlarına bıçak saldırısı yapabilmektedir.

 

Sova

Haritada düşmanın görüldüğü yerlere ok atarak yerlerini görebilmesiyle öne çıkan bu karakter, okçu olarak görülmektedir. Karakterin ultisi kullanıldığında duvarlardan geçebilme özelliğine sahip oklar atılarak oldukça yüksek hasarlar verilebilir.

 

Sage

Tur içerisinde hayatını kaybetmiş bir arkadaşını ultisini kullanarak canlandırabilen bu karakter oyunda çok tercih edilen karakterlerden birisidir.

Yukarıda bahsettiğimiz 5 karakter oyunun başında ücretsiz olarak kullanıma sunulur, fakat diğer 10 karaktere ulaşabilmek için oyunda ilerlemeniz ve ilerledikçe kazandığınız puanlarla beraber bu karakterleri açmanız gerekmektedir. Geriye kalan 10 karakterin isimleri ise Viper, Cypher, Reyna, Breach, Omen, Taze, Skye, Yoru, Astra, Killjoy’dur. 

valorant valorant karakterler valorant sistem gereksinimleri valorant hesap açma valorant oynama valorant indir