Van Başkale olayı ile ilgili açıklama geldi! O görüntüler sosyal medyada çok konuşulmuştu

TAKİP ET

Van'ın Başkale ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen bir operasyonda gözaltına alınmaya çalışan bir şahsın direnmesi üzerine askerler havaya ateş açmıştı. O görüntüler sosyal medyada çok konuşulurken bazı sosyal medya kullanıcıları Olayı farklı yansıtmaya çalışmıştı. Van Valiliği tarafından Van'ın Başkale ilçesinde meydana gelen olayla ilgili açıklama yayınlandı.

Reklam
Reklam

Van'ın Başkale ilçesinde Esenyamaç Mahallesi'nde çekildiği iddia edilen görüntüler sosyal medyanın gündemine oturmuştu. İddiaya göre jandarma ekipleri bir şahsı gözaltına almaya çalışırken defalarca havaya ateş açmış ve sosyal medyada yayınlanan görüntülerde kadınlara şiddet uygulandığı öne sürülmüştü. Van Valiliği konu ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yayınladı ve olayın aslını da paylaştı.
 

Sosyal medyada fazla yansıtıldı

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada Van'ın Başkale ilçesi Esenyamaç Mahallesi 12 Dere mezrasında Jandarma ekiplerinin bir şahsı gözaltına almaya çalıştığı ifade edildi. Olay sırasında jandarmanın havaya ateş açmasının bazı sosyal medya hesaplarını tarafından farklı yansıtılmaya çalışıldığına yer verilen açıklamada, 20 Haziran 2022 günü meydana gelen olaylara ilişkin detaylar paylaşıldı.
 

Kasten öldürme ve terör örgütü mensubu olma suçları

Valilik tarafından yapılan açıklamada gözaltına alınmak istenen şahsın kasten adam öldürme, terör örgütü mensubu olma, örgüte bile isteye yardım etme, Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma iş çalışma hürriyetini ihlal uçları olmak üzere toplam 5 ayrı suçtan yakalama kararı bulunduğu belirtildi. Şahsın yakalanması amacıyla gerçekleştirilen operasyon sırasında söz konusu olayların meydana geldiği belirtilen açıklamada, Jandarma araçlarına taşlı saldırı düzenlendiği ifade edildi.
 

Havaya ateş açıldı

Van Valiliği açıklamanın devamında şahsın gözaltına alınması sırasında yakınları tarafından Jandarma araçlarına taş aldığı belirtilirken Jandarma personelinin de kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtığı ifade edildi. Olayın ardından şüphelinin emniyetli bir şekilde gözaltına alındığı ve adli makamlara sevk edildiği ifade edildi.
 

HDP'li vekil sosyal medyayı ayağa kaldırdı

Sosyal medyada dün geceden bu yana konuşulan görüntüleri TBMM insan hakları inceleme Komisyonu üyesi ve HDP Şırnak milletvekili Hüseyin Kaçmaz paylaştı. Hüseyin Kaçmaz görüntülerde Jandarma ekiplerinin halka zulüm ettiğini iddia ederek kadınları da darp ettiğini öne sürdü.