Van'da dur ihtarına uymayan minibüse ateş açıldı: 1 ölü, 12 yaralı

TAKİP ET

Van'ın İran sınırında bulunan Saray ilçesinde Jandarma ekiplerinin yol kontrolü yaptığı sırada dur ihtarına uymayan bir minibüse ateş açıldı. Jandarma ekiplerinin iltihabına rağmen durmayan sürücü minibüsü jandarmanın üzerine doğru sürerken ekipler aracın lastiklerine ateş etti. Araçtan inen sürücü olay yerinden yaya olarak kaçtı. Yapılan kontroller de içinde bulunan bir göçmenin seken kurşunlar nedeni ile hayatını kaybettiği 12 göçmenin ise yaralandığı tespit edildi.

Reklam
Reklam

Van'da yol kontrolü yapan Jandarma ekipleri bir minibüse dur ihtarında bulundu. Ancak minibüs sürücüsü durmak yerine aracı Jandarma ekiplerinin üstüne doğru sürünce ekipler ateş açmak zorunda kaldı. Düzensiz göçmen taşıdığı tespit edilen minibüsle açılan ateş sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği 12 kişinin de yaralandığı açıklandı. Van Valiliği konu ile ilgili detaylı açıklama yaptı.

Aracı jandarmanın üzerine sürdü

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre Dün saat 16.00 sıralarında İran sınırında Saray ilçesinde meydana gelen olayda bir minibüs Jandarma ekiplerinin dur ihtarına uymayarak aracı jandarmanın üzerine sürdü. Bunun üzerine dur ihtarına uymayan araca Jandarma tarafından ateş açıldı. Minibüsün durdurulması amacıyla aracın lastiklerine ateş edilirken araç sürücüsü yaya olarak olay yerinden kaçtı.

Kaçak göçmen taşıdığı belirlendi

Lastiklerinin patlaması üzerine minibüs dururken yapılan incelemede Kaçak göçmenlerin bulunduğu araçta seken kurşunlar nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiği 12 kişinin ise hafif yaralandı tespit edildi. Olay yerinden kaçan sürücünün yakalanması için jandarma ekipleri tarafından Geniş çaplı çalışma başlatıldı.

Van valiliğinden açıklama

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada söz konusu aracın kaçakçılık için kullanıldığı ve içinde 40 düzensiz göçmenin olduğunun belirlendiği ifade edildi. Açıklamanın devamında yapılan incelemelerde bir kişinin Hayatını kaybettiğini tespit edildiği belirlenirken aracı toprağına yönelik Yakalama çalışmalarının da sürdüğü ifade edildi.