Vatandaş bayilere akın etti! 155 bin liraya sıfır KM otomobil almak kim istemez! Çin firması Türkiye pazarına giriyor

TAKİP ET

Ülkemizde artan otomobil fiyatları vatandaşların gözlerini başka markalara çevirmesine neden oldu. Bu anlamda Çin araba üreticisi Changan'ın Türkiye pazarına girişi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Vatandaş bayilere akın etti! 155 bin liraya sıfır KM otomobil almak kim istemez! Çin firması Türkiye pazarına giriyor... Otomotiv pazarında otomobil alım satımına yönelik durgunluk uzun bir süredir piyasalarda hakimdi. Bu hal genel olarak dünya genelinde Çip krizinin de etkileri ile sektörde durağanlığı yanında getirmişti. Ukrayna ve Rusya arasındaki harp süreci de bu halde bilhassa parça tedariki yapabilmeyi sorunlu bir prosese getirdi.

Hyundai Bayon ve Kia XCeed'lerde araba almayı sağlayacak bomba indirimler! 1.39 faiz ile al 6 ay sonra öde...


Vatandaş akın etti! Fiat Egea, Suzuki Swift ve Citroen C4'te faizler sıfırlandı! Araba aldıran Mayıs kampanyası açıklandı!


Arabası olmayan kalmasın! Ayda 3.000 TL'ye 2022 model Renault yeni Clio! Mayıs kampanyası ile ayaklar yerden kesilecek!


Yaz ayında ayaklarınız yerden kesilsin! Arabanızı yüzde 50 daha ucuza alın! Sıfır ve 2. el otomobilde ÖTV indirimi müjdesi!




 

Bankalar kredi veriyor ama... En ucuz araç 270.000 TL 


Bankalar bu husus üstüne yeni kredi fırsatları sağlamaya başladı. Her banka kendi için uygun faiz oranlarını vermeye devam ediyor. Türkiye şartlarına bakıldığında şu anda ucuza satışı oluşturulan sıfır otomobil miktarı 270 bin TL’den başlıyor. Ortalama bir otomobil alabilmek istendiğinde 450 bin TL gibi bir rakam oluşuyor.

Çin’de en büyük otomotiv üreticisi olan Changan firması Avrupa pazarına açılma peşinde listede Türkiye’de yer alıyor. Genellikle lojistik yönünden değerlendirilmek dilenen bir bölge konumunda bulunuyor. 


 

155 bin liraya sıfır KM otomobil almak kim istemez! 


Changan gelişen dönemde Türkiye’ye yönelik kurumsal alış veriş sürecine girecek. Ülkesinde üretimini yaptığı lüks ve ucuz otomobil Türkiye’de de satılacak. Bu kapsamda vergilerde dahil olmak üzere getirilecek en ucuz vasıta 155 bin TL’den satışa sunulacak.

Bu haber uzun süredir otomobil alımı gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar amacıyla bir müjde oldu. Dengesini kaybetmiş otomotiv pazarında ikinci el araca ulaşmak dahi zor bir duruma gelmişken hem satıcıları hem alıcıları memnun eden bir hal oldu. Bu sürecin daha netleşmesi amacıyla beklemek gerekiyor.