Vatandaş zil takıp oynadı! Ev hanımlarına çalışmadan emeklilik müjdesi! 15-20-25 yıl evli kalana maaş bağlanıyor! Meclis'te...

TAKİP ET

Yaşlılık dönemini garanti altına alabilmek için emekli olmanın yollarını arayan ev hanımlarına, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan müjdeli haber geldi. Kurum tarafından yapılan resmi açıklamaya göre ilgili şartları sağlayan tüm ev hanımlarının emekli olmaya hak kazanacağı bilgisi verildi. İşte ev hanımlarını yakından ilgilendiren emeklilik kararlarına ilişkin ayrıntılar

Reklam
Reklam

Vatandaş zil takıp oynadı! Ev hanımlarına çalışmadan emeklilik müjdesi! 15-20-25 yıl evli kalana maaş bağlanıyor! Meclis'te... Yoğun bir çalışma hayatına sahip olan ya da hayatının bir döneminde sigortalı olarak çalışmış olan tüm vatandaşlar, yaşlılık dönemlerini garanti altına alabilmek ve o dönem içerisinde rahata erebilmek adına, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan emeklilik şartlarını yerine getirmeye çalışmaktadırlar. Bu noktada hayatının herhangi bir döneminde çalışma hayatı olmamış olan ev hanımları, kendilerinin bu hizmetlerden yararlanıp yararlanamayacaklarını, yaşlılık dönemleri içerisinde emekli maaşı almalarının bir yolu olup olmadığını araştırmaya devam etmektedirler. Ev hanımlarının, sigortalı bir işte çalışıyor olmasalar da gün içerisinde başlayan ve hayatın diğer yıllarına kadar uzanan emeklerini görmezden gelmek istemeyen Sosyal Güvenlik Kurumu, ilgili grupta yer alan vatandaşları kapsayan bir emeklilik hizmeti sunacağını açıklamıştır. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre sigortalı bir çalışma hayatı olmamış olan ve şu anda da sigortalı bir işte çalışmayan ev hanımlarının emekli olması mümkün kılınmıştır.

SGK-SSK ve Bağkur'lu emekliye bayram evvelinde 1.600 TL ödeme hesaba yatıyor! Anında ATM'den çekiliyor



Son dakika haberi geldi! Bayram ödemeleri başladı! 9.000 TL'ye yakın para hesapta! Asgari ücretli, SGK Bağkur'lu emekli, kamu çalışanı, işsizler...



Kimlikle ödeme yapılıyor! Vakıfbank öğlen açıklamasında emekli maaşı alan vatandaşlara 9.000 TL veriyor




 

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Ev Hanımlarına Emeklilik Müjdesi!


Emeklilik hizmetleri ve diğer projeleri sayesinde vatandaşlar tarafından yakından takip edilen kamu kurumlarından birisi olarak karşımıza çıkan Sosyal Güvenlik Kurumu, yeni dönemde de avantajlı hizmetler sunmaya ve yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda ev hanımlarını yakından ilgilendiren bir karara daha imza attığını açıklayan Sosyal Güvenlik Kurumu, ilgili grup içerisinde yer alan ve emekliliğine imkânsız gözü ile bakılan vatandaşlara, emekli olma hakkı tanınacağının bilgisini kamuoyu ile paylaştı.



Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre ev içerisinde geliştirdiği hizmetleri sunan, ilgili hizmetler için herhangi bir ticari araç satın almamış olan ve kendi ile birlikte çalışan başka bir personeli bulunmayan ev hanımlarına, esnaf muafiyetinden yararlanma hakkı tanındı. Buna göre vergi muafiyeti kararını alan ve kuruma ibraz eden her ev hanımı, emekli olabilecek.


 

Prim Ödemesi 6 Gün Fazladan Sayılacak!


Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilen ve “Vergisiz Esnaflık ile Emeklilik” adı ile hizmete sunulan yeni projeye göre ev hanımlarının aylık 24 gün olarak yapmış oldukları prim ödemeleri, sisteme 30 gün olarak geçecek. Ek olarak, ilgili grupta yer alan vatandaşlara toplu prim ödemesi hakkı da tanınacak.


 

Ev Hanımları Vergisiz Esnaflık ile Emekli Olabilmek İçin Nereye Başvuru Yapacak?


Ev hanımları için geliştirilmiş olan emeklilik hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların, vergi dairelerinden aldıkları muafiyet belgeleri ile bağlı bulundukları SGK Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.