Vatandaşın yüzü güldü! ÖTV ödemeden otomobil sahibi olabilirsiniz! İşte 1.6 motor o marka ve modeller

TAKİP ET

ÖTV ve KDV fiyatlarının oldukça yüksek olduğu ülkemizde otomobil fiyatları da buna paralel olarak oldukça yüksektir. Bu anlamda ÖTV ödemeden otomobil sahibi olabilirsiniz! İşte 1.6 motor o marka ve modeller satılıyor!

Reklam
Reklam

Yeni dönemde kendi aracının sahibi olmak isteyen engelli vatandaşlar, devlet doğrultusundan kendilerine verilmiş olan haklardan ÖTV’siz otomobil satın alma hakkını incelemeye başladılar. Yetki sahibi kurumlar, alakalı hakka dair detaylı açıklamalarda bulunarak, ÖTV indiriminden kimlerin yaralanabileceğini, ÖTV indirimi ile hangi otomobillere sahip olunabileceğini bildirdiler. 

Otomobil sahibi olmak isteyenlere oh çektiren haber: Herkes sıfır km araçları MTV ve ÖTV ödemeden alacak! Son gün ise...


Yaz ayına otomobil ile girin! Böyle kampanya 40 yılda bir yapılır! Vatandaşlar akın etti! Renault yaptı yapacağını


Vatandaş bayilere akın etti! 155 bin liraya sıfır KM otomobil almak kim istemez! Çin firması Türkiye pazarına giriyor


Fiyatını gören kamera şakası zannediyor! 80.000 TL'lik otomobil, cüzdanları seven fiyata Türkiye'ye geldi


Yaz ayında ayaklarınız yerden kesilsin! Arabanızı yüzde 50 daha ucuza alın! Sıfır ve 2. el otomobilde ÖTV indirimi müjdesi!





 

ÖTV ödemeden otomobil sahibi olabilirsiniz!


Vatandaşın yüzü güldü! ÖTV ödemeden otomobil sahibi olabilirsiniz! 1.6 motor o marka ve modeller satılıyor! Devlet kurumları, ülke sınırları içinde yaşam sürdüren vatandaşlara, değerlendirildikleri başlıklar altında pek çok imtiyazlı hizmet sunmaktadır. Bu imtiyazlı hizmetlerde birisi de ülke sınırları bağlamında yaşam sürdüren engelli vatandaşları kapsamaktadır. 

Devlet, engelli vatandaşlar amacıyla geliştirmiş bulunduğu imtiyaz hizmetlerden birini otomobilsatın alma sürecinde döneme sokmaktadır. Açıklanan devlet kararına göre belirli bir seviyesin üstünde engel sahibi olan vatandaşlara ÖTV indirimi ve ÖTV muafiyeti hakkı ile otomobil sahibi olma imkânı tanınmaktadır. 



Yapılan açıklamalara göre engel hali yüzde 40- yüzde 89 aralığında olan vatandaşlara, otomobil satın alabilmek istemeleri halinde ÖTV indirimi hakkı tanınmaktadır. Söz hususu indirim seviyesi hesaplandığında meydana çıkan ÖTV ödeme zorunluluğu, yüzde 26,3’tür. Eğer engel seviyesi yüzde 90’ın üstünde ise alakalı gruplarda yer alan vatandaşlar, vasıta satın aldıkları esnada ÖTV muafiyeti hakkına sahip olurlar. Bu halde sadece aracın fiyatı ödenir, ek olarak bir vergi ödemesi alınmaz. 


 

ÖTV indirimi ya da ÖTV muafiyeti detayları açıklandı


Devletin, otomobil satın alabilmek isteyen engelli vatandaşlara tanımış bulunduğu ÖTV indirimi ve ÖTV muafiyeti hakkı, birtakım şartların sağlanmasını gerektirmektedir. Devlet kurumları, alakalı kriterleri şu şekilde sıralamıştır:

·    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

·    Kamu haklarından yoksun bulunmamak

·    Engel halinin en az yüzde 40 oranında olması (vergi indirimi için)

·    Engel halinin en az yüzde 90 olması (vergi muafiyeti için)

·    Yüzde 40- 89 aralığında engelli olanların H katagorisi ehliyete sahip olması (kendileri kullanacaklarsa)

·    En az B katagorisi ehliyete sahip olunması (vasi kullanacaksa)

·    Engel halini bildiren güncel sıhhat raporuna sahip olunması