Ve belli oldu! Asgari ücret Temmuz'da 5500 TL oluyor, enflasyon farkı ödenecek!

TAKİP ET

Milyonlarca çalışanın Temmuz ayında asgari ücret üzerinde yapılacak iyileştirmede. Temmuzda asgari ücrete zam son dakika haberleri çalışanlar tarafından en çok araştırılan başlıklar arasında yer alıyor. Özellikle hükümetten de peş peşe açıklamalar gelmesi nedeniyle vatandaşların umutları iyice artmış durumda. Peki, asgari ücrete ikinci zam gelecek mi? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? Müjdemizi isteriz çünkü temmuzda asgari ücret 5500 TL oluyor. Detaylar haberimizin devamında…

Reklam
Reklam

Çalışan milyonlarca vatandaş asgari ücrete ikinci zam var mı sorusunun yanıtını her gün arama motorunda yoğun bir şekilde araştırıyor bu konuda verilen bilgilere ulaşmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da çalışanların sesini duymuş geçtiğimiz günlerde kabine toplantısı sonrasında düzenlenen basın toplantısında yeşil ışık yakmıştı. Özellikle dar gelirli vatandaşlar, emekliler ve asgari ücretler için yeni çalışmaları olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yürürlüğe girecek olan yeni uygulamaların Temmuz ayında devrede olacağını söylemişti. Sürekli Temmuz ayının işaret edilmesi ile birlikte asgari ücretliler de umutlarını artırdı. Enflasyon farkı sinyalleri ise adeta herkesi sevinçten havalara uçurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve son olarak da AK Parti sözcüsü Ömer Çelik hem asgari ücretlinin hem de emeklinin yüzünü güldürecek açıklamaları yaptı. Yapılan açıklamalara göre Asgari ücretle çalışanlara Temmuz ayında enflasyon farkı verilecek. Hem de bu fark oldukça yüksek olacak. Enflasyon her geçen gün artıyor ve bu durumda da Maaşlardaki artış oranı yükseliyor. Kulislerde yer alan bilgilere göre yapılan çalışmalar asgari ücreti 5500 TL'ye ulaştırmak için devam ediyor. Temmuz’da asgari ücret 5500 TL olacak mı? Detaylar haberimizin devamında…
 

Temmuzda asgari ücret 5500 TL oluyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 1 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada emekli ve çalışanları Enflasyonun verdiği zararlardan kurtarmak için gereken düzenlemenin yapılacağını söylemişti. Asıl yol haritası Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile çizilecek ancak Şimdiden bu konuda hükümetin yürüttüğü bazı çalışmalar bulunuyor. Özellikle asgari ücretle çalışanların maaşlarına enflasyon farkının eklenmesi gibi. Böylelikle Aralık ayında zam olan asgari ücretliler Haziran ayının sonunda daha enflasyon farkı alacak ve Temmuz maaşlarını zamlı olarak kalacak. Bu konuda ilk sinyaller Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmiş ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de benzer açıklamalar yapmıştı. Son olarak Geçtiğimiz günlerde yapılan AK Parti MYK toplantısı sonrasında AK Parti sözcüsü Ömer Çelik de benzer bir konuşma yaptı ve çalışanların umudunu arttırdı.

1.247 TL fark kesin

Yılbaşından bu yana yani 2022 yılının ilk 6 aylık dönemine ait enflasyon rakamları da yavaş yavaş şekilleniyor. Şu ana kadar 4 aylık enflasyon verileri açıklandı ve şimdiden oluşan fark 1247 TL oldu. Yani şu anda bile asgari ücretle çalışanların maaşını eklenecek fark ile birlikte Maaşlar 5500 TL'ye ulaşacak. Hala açıklanmamış 2 aylık veri bulunuyor. Enflasyonun bu hızla artması halinde asgari ücretle çalışanların maaşı 6000 TL bile olabilir. Bu konuda son sözü yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Asgari ücretlilerin Temmuz ayında zam beklentileri oldukça yüksek bu konuda hükümetin de tavrı ortada. Peki, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?