Ve biraz önce belli oldu! Emekliye bu hafta sonu 2.300 TL ödeme verilecek! Son dakika haberi geldi

TAKİP ET

Emekli olan herkese hafta sonu müjdesi geldi. Yaşanan ekonomik zorluklardan dolayı emekli maaşlarına yılbaşında zam yapılmıştı. Zam sonrasında emeklileri sevindirecek bir haber daha geldi.

Reklam
Reklam

Ve biraz önce belli oldu! Emekliye bu hafta sonu 2.300 TL ödeme verilecek! Son dakika haberi geldi. SGK ve bağ kur emeklilerin tamamına 2.300 TL ödeme yapılacak. Bu ödeme ise toplamda 12 ay vade seçenekli geri ödemeye sahip olacak. Ayrıca talep doğrultusunda emekliler ek avans dahi alabilecekler. Sosyal çalışma kurumunun düzenlediği bu kredi sistemi ile alakalı henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak önümüzde ki günlerde resmi olarak duyurulması beklenmektedir. Yapılacak olan açıklamaya göre emeklilerin alacakları ödeme ile rahat bir nefes alacağı düşünülüyor.

Memurun ve emeklinin enflasyon zammı! Beklenen zam oranları!


SSK-SGK'lı ve Bağkur'lu emekli olanlar 14.000 TL nakit başvurusu yapıyor! Banka hesaplarına hemen yatıyor!


SGK peşi sıra açıkladı 4a 4b 4c sigortalılar dikkat! 10 yıl sigorta 1800 prim günü dolanlar o kişiler erken emekli olacak şartlar belirlendi


Emekliye 5-15 Mayıs arasında 3.500 TL ödeme yapılıyor! Nakit para için koşullar açıklandı


Cumhurbaşkanı talimatı verdi! Emekliye Temmuz zammı! En düşük maaş 5000 TL! SGK-SSK ve Bağkur'lular kınalar yaktı


Ve netleşti! Daha ne olsun! Emekliye son kez jest yapıldı! Bayram için 6.500 TL ödeme yapılacak


Bu hafta içi Perşembe ve Cuma günü emeklilerin hesabına 2777 TL yatacak! Detayları biraz önce açıklandı




 

2.300 TL Ödemesi İçin Şartlar


Bu kredi sisteminden faydalanmak isteyen emeklilerden bazı şartların karşılanması istenmektedir. Şartlar ise genel olarak şu şekildedir. Emekli olan vatandaşların prim günlerinin en az 6000 iş günü olması gerekmektedir. Öte yandan başvuru yapacak olan kişiler için yaş sınırlaması da bulunmaktadır. Başvuruların olumlu şekilde sonuçlanması için emeklilerin en az 65 yaşında olması gerekmektedir. Son olarak ise vatandaşların en az1 yıl emekli maaşı alması ve Ziraat bankası ve Halkbank hesaplarının olması gerekmektedir. 



Bu şartları sağlayan her aday kolaylıkla sisteme başvuruda bulunabilir. Ancak ödemenin alınabilmesi için birde başvuru sonrası banka şartlarının sağlanması gerekmektedir. Banka şartları ise kredi puanı ile alakalıdır. Ödeme alınabilmesi için kredi puanın düşük olmaması gerekmektedir. Kredi puanının bu başvuruda çok önemli olduğu açıklandı. Bu şartları yerine getirenlerin kredi için başvuruda bulunması uygun olacaktır.


 

Emekli Hafta Sonu Ödemesine Nasıl Başvuru Yapılır?


En kolay şekilde başvuru yapabilmek için emekli maaşının alındığı bankanın mobil uygulamasını kullanabilirsiniz. Uygulamaya belirlenen şifreler ile giriş yaptıktan sonra başvuru formunu online olarak doldurup göndermeniz yeterli olacaktır. Öte yandan mobil uygulamayı kullanamayan kişiler doğrudan şubelere giderek de başvuru yapabilir. Şube başvuruları kimlik numarası ile yapılmaktadır. Şubeden başvuru yapacak olan emekli vatandaşların kimlik belgesi dışında belge getirmesine gerek bulunmamaktadır. Başvurular yaklaşık olarak 3 iş günü ile 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.