Ve karar alındı! Halkbank açıkladı! Bankalarda problemi olan emekliye 110.000 TL ödeme olacak

TAKİP ET

Enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte 2022 yılında hem asgari ücrete hem de emekli maaşlarına zam yapılmıştı. Ancak ekonomik zorluklar nedeniyle birçok emekli aldıkları kredileri geri ödeyememektedir. Durum böyle olunca emekliler bankalar ile ilgili problem yaşamaktadırlar. Halk Bank yetkilileri geçtiğimiz günlerde yeni bir proje başlattılar. Bu proje doğrudan bankalarla problem yaşayan emeklilerle ilgili olarak hazırlandı.

Reklam
Reklam

Ve karar alındı! Halkbank açıkladı! Bankalarda problemi olan emekliye 110.000 TL ödeme olacak... Bu emekli vatandaşlara borçlarını ödeyebilmeleri için tam 110 bin TL ödeme yapılacak. Konu ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmasa da önümüzde ki günlerde resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor. Halk Bank’ın başlattı bu proje aslında emeklilere özel ihtiyaç kredi olarak adlandırılmaktadır. Bu kredi imkanı ile kredi ihtiyacı bulunan emeklilerin sorun yaşamadan kredi almasına fırsat tanınıyor. 

Cefakar emeklileri çıldırtacak son dakika gelişmesi! SSK, SGK, Bağkur fark etmiyor, başvuru yapan emeklinin cebine 3000 TL nakit girecek


Emekli ve memura ek zam müjdesi! Emekli ve memura ne kadar zam yapılacak? Bakan Bilgin açıkladı


SSK-SGK ve Bağkur emeklilerini dört köşe eden haber: Bu banka ile temasa hemen geçin hemen 2.750 TL karşılıksız para alın


Ve sonunda netleşti! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli açıkladı! (EYT) son durum nedir? İşte emekli olacak EYT'liler


Emekliler koşun! Başvuru yapana 5250 TL karşılıksız nakit para veriliyor, SGK SSK, BAĞ-KUR herkes alıyor!





110.000 TL Ödeme Koşulları ve Şartları


Bu kredi tipinden yaralanabilmek için ise emekli vatandaşların bazı şartları taşıması gerekmektedir. İlk ve en önemli şart emeklilerin emekli maaşlarını Halkbank’a taşımasıdır. Halkbank üzerinden emekli maaşı almayan emekliler bu kampanyadan yararlanamayacaklardır.



Ayrıca 110 bin TL ödemede vatandaşların kredi puanlarına da bakılmayacaktır. Yani diğer kredi türleri gibi kredi puanının bir önemi bulunmamaktadır. Bu kredinin ödeme koşulları ise iki farklı vade seçeneğine sahiptir. 24 ay ve 36 ay vade seçenekli geri ödeme yapıla bilinmektedir. Ayrıca emekli vatandaşların istekleri üzerine azalan taksitli, artan taksitli ya da serbest taksitli seçeneklerde bulunmaktadır. Toplam faiz tutarı ise yüzde 1,69 olarak belirlenmiştir.


 

Halkbank Emekli Ödemesi Nasıl Alınır?


Emekli ihtiyaç kredisinden faydalanmak isteyen emekli müşterilerin ilk olarak kredi başvurusu yapması gerekmektedir. Başvurular iki farklı şekilde yapılmaktadır. İlk başvuru seçeneği şubeden başvurudur. Herhangi bir Halk Bank şubesine giderek kolayca kredi başvurusunu yapabilirsiniz. Öte yandan ikinci başvuru seçeneği ise mobil bankacılıktır.



Bankanın mobil banka uygulamasını indirerek oturduğunuz yerden başvuru yapabilirsiniz. Şubeden başvuru işlemlerinde emekli vatandaşlar yanlarına sadece kimlik belgesini alması yeterli olacaktır. Kimlik belgesi dışında başka herhangi bir belge istenmemektedir. Gerekli belgeler ile bankaya başvuranların başvuruları değerlendirilip uygun bulunması durumunda belirtilen ödeme emeklinin hesabına yapılacaktır.