Ve netleşti! Bankaya sürekli olarak ödediğimiz paralar kuruşu kuruşuna iade edilecek! Hemen başvuru yapın paranızı kaptırmayın

TAKİP ET

Bilindiği gibi bankaların her yaptığı işlem sonrasında vatandaştan para alması artık bilinen bir durum haline gelmiştir. Bu anlamda ödediğimiz paraların geri alınma durumu ortaya çıktı. Hemen başvuru yapın paranızı kaptırmayın

Reklam
Reklam

Emlak vergisi muafiyeti hakkı olmasına karşın para ödemesi yapan vatandaşlar  emsal kararlar tarafında ödeme gerçekleştirdikleri belediyeye şahsen müracaatta bulunarak ödemiş oldukları parayı zamanaşımı sınırı sebebi ile en çok geriye dönük 5 yıllık olarak geri alıyor. 
 

Emsal karar var! Paranızı bırakmayın! 


Ve netleşti! Bankaya sürekli olarak ödediğimiz paralar kuruşu kuruşuna iade edilecek! Hemen başvuru yapın paranızı kaptırmayın... Emlak vergisi parası ödemesi yapmasına karşın sonradan muafiyet hakkı bulunduğunu öğrenen vatandaşlar amacıyla belediyeler para iadesi yapmaya yanaşmazken husus ile ilgili KDK Ombudsmanlık emsal bir karar imza attı ve belediyenin tahsil ettiği 8 bin TL'den fazla paranın iadesine karar verdi. Yine verdiği bir diğer emsal kararda da ev hanımı bulunduğu amacıyla muafiyet hakkı bulunduğunu sonradan öğrenen bir ev sahibinin ödemiş bulunduğu emlak vergisi parası amacıyla iade kararı verdi. 


 

5 yıllık olarak geri alabilirsiniz


Emlak vergisi muafiyeti bulunduğu durumda beş sene süresince emlak vergisi ödemesi yapan vatandaşlarımızın, gerçekleştirdikleri beş senelik ödeme tutarını anında belediyeden iadesi sağlanabiliyor. Tek yapmanız gereken muafiyet belgeniz ile birlikte ödeme yaptığınız alakalı belediyeyi ziyaret ederek emlak vergisi ödemesi iade amacıyla müracaat gerçekleştirmek olacak. Bu müracaattan sonra anında bütün paranız iade edilecek. Aynı vakitte yaşam sigortası ödemelerinde de hal aynı şekilde ilerliyor. Ayrıntıları okumak amacıyla ileri sayfaya geçebilirsiniz.  


 

Hayat sigortası primleri de iade ediliyor


Hayat sigortası mecburi değildir ve kimse bunu mecburi bir şekilde size yaptıramaz. Eğer bir banka sizi yaşam sigortası primini yatırmanız amacıyla zorluyorsa Tüketici Hakem Heyeti’ne müracaat yapmanız ve bu vakte kadar ödeme yaptığınız bütün yaşam sigortası prim tutarını hemen iade almanız icap eder. Biraz meşakkatli bir program gibi görünebilir fakat birkaç ufak evrak ile her şey süratlice halloluyor.