VE NETLEŞTİ! Bu yıllarda işe girenler! Yasa çıkmadan EYT'li olma ve erken emeklilik şansınız var!

TAKİP ET

Bu Yıllarda İşe Girenler! Yasa Çıkmadan EYT'li Olma ve Erken Emeklilik Şansınız Var! Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili her gün bir haber gelmeye devam ediyor. Milyonlarca memur, SSK'lı ve Bağ-Kur'lu gözünü Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında düzenlemeye çevirmiş durumda. EYT hangi yaş aralığını kapsıyor?

Reklam
Reklam

VE NETLEŞTİ! Bu yıllarda işe girenler! Yasa çıkmadan EYT'li olma ve erken emeklilik şansınız var! Bu yıllarda işe girenler! Yasa çıkmadan EYT'li olma ve erken emeklilik şansınız var! Kurulacak olan yeni komisyon EYT'lilerin sorununu çözmeye yetecek mi? Hepsinin cevabı haberin devamında. EYT ile ilgili sorunlar yaşayanların ardından pek çok kişinin emeklilik hayali de suya düşmüştü. Bununla ilgili her sene yeni kararlar alınsa da bekleyen vatandaşlar için yeterli görülmemektedir. 

EYT için son dakika zaman tarih açıklandı! 2022 yılı için EYT düzenlemesi müjdesi verildi! İşte emekli olacak kişiler


Paralar bugün hesaba geçiyor ATM'den çekebilirsiniz! 13,5 milyon emekliye can suyu olacak 4750 TL ek ödeme az önce onaylandı! Resmi açıklama geldi


SGK-SSK ve Bağkur'lu emekliye 3.100 TL ödeme yattı! TC kimlik numaranızdan hemen kontrol edin




Son zamanlarda bu konunun yeniden gündeme gelmesiyle birlikte yeni toplantılar yapılmaya başlandı. Masaya yatırılacak konular arasında pek çok madde var. Erken emekliliğe ayrılmak için bazı seçenekler düzenlemeye gitti. Bu düzenleme ile birçok kişi emekli olmayı hayal ediyor. Uzun süredir bu konuda çıkacak haberlere odaklanan EYT’liler hakları olan emeklilik için gün saymaya devam ediyor!


 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Yeni Karar


Emeklilik hayali kuran kişilerin bu hayalini gerçekleştirmek için bazı fikirler tasarı aşamasında.  Emeklilerin aylıklarından her ay belli bir miktar kesilmesi de gündemde. Böylece vatandaşlara istedikleri erken emeklilik hakları dolaylı yollardan sağlanmış olacak. Aynı zamanda çeşitli mesleklerin zorlukları da göz önünde bulunduruluyor. Zorlu koşullarda çalışan gruplara yıpranma payı da hesaplanarak emeklilik yaşı belirlenecek.


 
Erken yaşta emekliye ayrılmak isteyen vatandaş haklarının kendilerine verilmediğini savunmaktadır. Belirtilen yasaya göre tamamlamaları gereken gün sayısı eksik olduğu için ödenen primlere bakılmıyor. Bununla ilgili geliştirilmesi beklenen yasa da erkeklerin 55 ve kadınların 50 yaşında emekli olması bekleniyor. Bunun için tamamlanması gereken gün sayısı ise 3600'dür. Bu durum şimdilik kısmi emeklilik süresi olarak nitelendiriliyor. 


 

EYT’de Son Durum Ne Olacak?


Emekli olma şartları yeniden düzenlenerek bazı şartlar getirildi. Bunun için sigortalı kalınan süre, ödenen primler ve yaş şartı sağlanmalıdır. Ancak bazı yıllarda işe başlayanlar için sürenin geriye çekileceği belirtildi. Kadınlar 8 Eylül 1981'den, erkekler 8 Eylül 1976'dan önce işe başladılarsa 15 yıllık sigorta süresini tamamlamaları yeterlidir. Bu şartları yerine getirenler için çıkacak haberler emekliliklerinin başlaması için çok önemli!