VE NETLEŞTİ! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan beklenen açıklama! Artık hemen emekli olacaksınız!

TAKİP ET

Yıllardır çalışan insanların en büyük hayalim emekliliktir. Gereken sigorta primleri ödenir ve istenen süre beklenilse de bazen istenen emeklilik elde edilemiyor. Emeklilikte yaşa takılanların yaşadığı sorunlar yıllarıdır gündemi meşgul etmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı. İşte konuyla ilgili detaylar.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan beklenen açıklama! Artık hemen emekli olacaksınız! Erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşların önüne sürekli engeller çıkmaktadır. En önemli faktör olan yaş faktörü bir türlü aşılamadığı için vatandaşlar çaresi kalmış durumda. Sorunun gittikçe büyümesi hükümeti harekete geçirdi. Son yapılan çalışmalara göre emeklilik yaşını düşürmenin yolları bulundu. Buna göre emekli olmak kolay olacak. Çalışma koşulları, prim ödemeleri ve daha birçok faktör emekliliği belirleyecek.

SGK peşi sıra açıkladı 4a 4b 4c sigortalılar dikkat! 10 yıl sigorta 1800 prim günü dolanlar o kişiler erken emekli olacak şartlar belirlendi


Sevinç gözyaşları döküldü! 44, 46, 58, 50, 54 ve 52 yaşında emeklilik müjdesi! SGK SSK BAĞKUR 4A, 4B, 4C'den erken emekli olun!


Ve belli oldu! 41, 42, 43,44, 45 ve 46 yaşında emekli olmak isteyenler için açıklama geldi! O kişiler hemen emekli oluyor


Son dakika… EYT için hükümet sorun yok dedi! EYT'lilere bomba haber geldi! Emeklilik için 47, 48, 49 ve 50 yaşı tamamlama koşulu...




 

Erken Emeklilik Fırsatı


Emekli olmak için gereken ilk şart prim ödemeleri ve sigortalı gün sayısının tamamlanması. Bu iki şartı tamamlamak zor olduğu için ne yazık ki vatandaşlar ortalama 60 yaşına kadar emekliye ayrılamıyor. Yeni yapılan düzenlemelere göre çalışma koşulları ve engellilik durumları göz önünde bulundurarak sigortalı olma günü düşürülecek. 3600 gün sigortalı olma şartı tamamlandığında emeklilik kolaylaşacak.



Çalışma koşulları da emeklilik süresini belirleyebilecek. Hükümet çalışma gruplarını yıpranma hakkına göre ayırarak bu gruplara erken emeklilik fırsatı sunuyor. Böylece zorlu çalışma grubuna dahil olan kişiler erken yaşta emekli olabilecekler. Bu yaş sınırı kadınlarda 50, erkeklerde 55 olarak planlandı.


 

Emeklilik İçin Gereken Şartlar Nelerdir?


Emekli olmak için gereken şartlar arasında devletin belirlemiş olduğu prim gün sayısının tamamlanmış olması gerekir. Engelli vatandaşlar için bu sayı daha düşük tutulmaktadır. %80 ve üzeri engelli olan kişiler 15 yıl içinde emekliye ayrılabilecekler. %80'in altında orana sahip olan kişiler ise 17 yıl sonra emekli olabilecekler. Bu vatandaşlar için yaş faktörü yüksek tutulmaktadır. 



Çalışma şartları da düşünüldüğünde daha erken emekli olabilecekler. Bütün bu bilgiler ışığında erken emeklilik konusunda son zamanlarda yoğun bir talebin bulunduğun biliniyor. Ancak henüz hükümetin ne tür bir çalışma yapacağına dair netlik de kazanılmış değil. Burada yapılacak olan çalışmanın nasıl olacağını öğrenmek için güncel haberleri takip etmek gerekmektedir.