Ve netleşti! Maaşlara yüzde 70 zam müjdesi verildi! 3600 ek göstergede kritik tarih belli oldu

TAKİP ET

Memurların gözü gelecek yeni haberde. Herkes 3600 ek göstergeyi bekliyor. Yapılan toplantılar sonrasında yeni bir tarih verildi. Bu tarihe göre memurlar için yeni bir dönem başlıyor. Son zamanların en yüksek maaş artışı olacağını söyleyen yetkililer memurların o tarihe kadar beklemelerini söylüyor. İşte ek gösterge ve zamlarla ilgili ayrıntılar.

Reklam
Reklam

Ve netleşti! Maaşlara yüzde 70 zam müjdesi verildi! 3600 ek göstergede kritik tarih belli oldu. Memur maaşlarına yapılan düzenlemelere her gün yeni bir tanesi ekleniyor. Son düzenleme için yeni toplantı geçtiğimiz günlerde oldu. Toplantı da neler konuşulduğu hakkında bazı fikirler var. Hazırlanan tasarıya göre memurlara %70'e varan zam yapılması bekleniyor. Bu zamlardan yararlanabilecek iş grubu ise, polisler, öğretmenler, avukatlar ve sağlık çalışanları. Kararın onaylanması için kabinenin toplanması bekleniyor. Yapılacak olan toplantının ardından bir açıklama yapması bekleniyor.

SSK Bağkur ve Memur Emeklilerine Zam Müjdesi! Maaşlar En Az 800 TL Artıyor İşte O Tarih


Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı! Memur & emeklinin Temmuz maaş farkı ne kadar olacak? İşte o rakamlar


Tarih netleşti! Emekli, dul, yetim, memur, hasta, yaşlı milyonlarca kişiye zam geliyor! İşte yeni zamlı maaşlar!


Kuruşu kuruşuna hesaplandı! İşçi, memur, emekli hepsi faydalanacak: 1.186 lira maaş zammı geliyor!


SSK Bağkur ve Memur Emeklilerinin Tamamına Yapıkredi'den 2000 TL Karşılıksız Ödeme Yapılıyor!




 

Memur Maaşlarına Zam Mı Yapılacak?


Memurlar için kritik kararın yakın zamanda alınacağı bildiriliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı konuyla ilgili görüşmelerin hala devam ettiğini söylerken gelen gelen duyumlar arasında büyük bir zam müjdesi var. Memur maaşları arasındaki dengesizliğin ortadan kalkması için büyük bir çalışma başlatılarak adaletsizliğin ortadan kaldırılacağı söylendi. Gelen haberler arasında 3600 ek göstergenin yeniden düzenlemeye alındığı da var. Bu konuda alınacak olan kararları bekleyen birçok insan bulunuyor.



Alınan yeni karara göre yönetici ve idarecilerin ek gösterge oranları yükseltilerek memurlardan farklı bir zam oranına gidilecek. Böylece lisans mezunu kişilerin hak ettiği miktarda maaş almaları amaçlanıyor. Memurluk dereceleri ve hizmet süreleri de göz önünde bulundurularak pek çok çalışanın maaşlarında düzenlemeler olacak. Bu düzenlemeler son 10 yılın en yüksek oranlarına ulaşacağı söyleniyor.


 

Yeni Zam Kararı Ne Zaman Verilecek?


Halk %70'lik yüksek zam oranına heyecanlanırken aynı zamanda bu kararın meclis onayından geçip geçmeyeceğinden endişe ediyor. Eğer karar onaylanırsa memur maaşlarına ek olarak tazminat oranlarında da artış olacağı belirtiliyor. Böylece 30 ve daha fazla sürede hizmet veren kişilerin tazminat oranı %85'ten %145'e çıkabilir.  Bu konuda verilecek olan müjde ile birlikte birçok emekli ekonomik olarak rahatlayacak. Yapılacak olan toplantıdan çıkacak sonuç bekleniyor.