Vecdet Öz Zafer Partisi ittifakı için açık kapı bıraktı! İşte Vecdet Öz açıklaması

TAKİP ET

Adalet Partisi Genel Parti Başkanı olan Prof. Dr. Vecdet Öz, açıklamasında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile ilgili konuştu. Yeni bir ittifak olması olasılığına karşı kapıyı açık bırakan Vecdet Öz, Ümit Özdağ'ın milliyetçiliğini Atatürk milletçiliğine ve dolayısıyla kendilerine yakın bulduğunu ifade etmiştir.

Reklam
Reklam

Öz, Zafer Partisi Genel Başkanı olan Ümit Özdağ’la üçüncü bir ittifak iddiaları hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Soylu ile yaşanılan diyalogla gündem olan Ümit Özdağ için ilgi çekici ifadeler kullanan Öz, yeni oluşabilecek ittifak adına açık kapı bıraktı.
İttifak mesajı Öz’den geldi
Cumhuriyet’in haberine göre, Özdağ’ın son günlerdeki tavırları ve duruşundan Öz övgüyle bahsetti. Özdağ’ın milliyetçiliğinin Atatürk milliyetçiliğine yakın olduğunu ifade eden Öz, kendilerine bu nedenle yakın geldiğini belirtti. 3. bir ittifak adına Özdağ’a mesaj verdi.

Kılıçtaroğlu eleştirisi
Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı hakkında da Öz, Kılıçtaroğlu’nun ittifakını altı parti ile sınırlamaması gerektiğine vurgu yaptı. Öz’e göre Kılıçtaroğlu Cumhuriyet ve Atatürk’ü dilinden düşürmeyen tüm partileri büyük küçük bakmadan toplaması gerektiğini ifade etti.
Çiller’in teklifine değindi
Eski Başbakan Tansu Çiller’in son günlerde siyasete döneceği iddialar arasında. Tansu Çiller ile dostane ilişkileri olduğunu ifade eden Öz, kendisinin AK Parti’yle yakınlığını onaylamadığını belirtti.
Vecdet Öz, “Tansu Çiller beni kahve içmeye davet etti. Dostane bir daveti kabul ettim. Ülke gündemine dair görüşeceğimizi tahmin ettim. Çiller siyasete dönme istediğini söyledi. ‘Ablan olarak ben partinin başına geleyim, sen de ikinci adam ol’ dedi. Bunun bir ticaret olmadığını belirterek derin görüş ayrılıklarına sahip olduğumuzu belirtip reddettim. Mesela biz parlamenter sistemi tasvip ederken, o başkanlık sistemini.”