Veli Dilekçe Örnekleri ve Veli İzin Dilekçesi Örneği

TAKİP ET

Öğrencilerin eğitim-öğretim durumları süresince okul ve veli arasında çeşitli izin dilekçeleri oluşturulması gerekiyor. Bu sebeple veliler okula yazılacak olan dilekçeleri nasıl hazırlayacaklarını merak ediyor. İşte veli izin dilekçesi nedir, nasıl yazılır hepsi haberimizin içeriğinde yer alıyor.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin öğrenim durumu süresince velisi olan kişi, okul ile iletişim kurarak öğrenci hakkında bazı istek ve görüşlerini dile getirebiliyor. Veliler, öğrenciyi ilgilendiren konularda okula beyanda bulanmak için veli izin dilekçesi hazırlayıp okula verebiliyor. Bu izin dilekçeleri daha çok öğrencinin devamsızlık hakkını kullanması ve pandemi nedeniyle çocuğunu okula göndermek istememeleri gibi sebeplerle veliler izin dilekçesi hazırlayabiliyor.

Öğrencinin geçerli bir sebepten ötürü okula gidemiyor durumda olması ve velisinin okula izin dilekçesi yazmasıyla öğrenci, mazeretli kabul edilir. Böylece öğrenci, mazeretli devamsızlık hakkını kullanmış olur. 

Veli izin dilekçesi sadece öğrencinin velisi olan kişi tarafından yazılabiliyor. Öğrencinin okuluna gitmesi, eğitimini devam ettirmesine engel bir durumu söz konusu olduğunda velisi tarafından veli izin belgesi yazılarak okula vermesi gerekiyor. Bu sayede öğrencinin mazeretsiz okula gitmemesi, engeli yokken yaptığı devamsızlığı önlemiş oluyor. Öğrenci velisi, veli izin belgesini hazırlarken imzasının bulunmasına dikkat etmelidir. Üstünde imza taşımayan veli izin dilekçeleri okul tarafından kabul edilmemektedir. 

Günümüzün ortak sorunu virüs salgınları sebebiyle panik yaşayan veliler, çocuklarını okula gönderme taraftarı değiller. Öğrencilere verilen eğitim aşamalı olarak yüz yüze gerçkeleştiriliyor olsa da veliler pek ikna olmuş görünmüyor. Veliler, eğitimin tekrar online eğitime geçilmesini istiyor. Bu sebeple birçok veli, çocukları için okula yüz yüze eğitim veli dilekçesi yazıyor. 

Veli müracaat dilekçesi, öğrencinin daha çok hangi alanda yetenekli ve başarılı olduğu, hangi alana yönlendirilmesi gerektiği ile ilgili tavsiyeleri sunmak amacıyla yazılıyor ve velilere iletiliyor. Kurul davetiyesi ise eğitim değerlendirmelerinin yapıldığı toplantıya velilerin gelebilmeleri amacıyla kurul davetiyesi okul tarafından hazırlanıp velilere gönderiliyor. 

Veli izin dilekçesi 

Okulların olmazsa olmaz gezilerden biri olan hem şehir içi hem de şehir dışına farklı dönemlerde yapılan okul gezileri, birçok öğrenci tarafından sevinçle karşılınıyor. Öğrenciler, okul gezilerinde farklı bir heyecan yaşıyor. Bazen ücretsiz bazı zamanlarda ise ücretli olabilen okul gezilerinde öğrencilerin velilerinden geziye katılmak istediklerine dair ailelerinin onayını içeren veli izin dilekçesi isteniyor. 

Öğrencilerin dönem dönem yaptıkları ders dışı etkinliklerin, ders saatleriyle çakışması durumunda mazeretli sayılmaları için velileri tarafından ders dışı etkinlik çalışması olarak bir veli izin dilekçesi hazırlamaları gerekiyor. Ayrıca okulun farklı spor takımlarında faaliyet gösteren öğrencilerin, gösterilere katılması istendiğinde yine ders saatleri ile çakışması durumunda velisinden müsabaka katılım veli izin belgesi alması gerekiyor. Böylece mazeretli olarak devamsızlık yapmış oluyor.  

Aşağıda bazı veli izin dilekçesi öneklerine ulaşabilirsiniz. 

Okul gezisi için veli izin dilekçesi öneği 

…..   LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

    Velisi bulunduğum okulunuz…………sınıfı………………numaralı öğrenci …………………………………………velisiyim.

……/……. /20…..  …………………………………..  günü saat ……………………………. arası  yapılacak olan  ……………………………………………………………………..gezisine  öğretmeni ……………………………………………………….   refakatinde katılmasına izin veriyorum.

Gereğinin yapılmasını rica ederim.

ADRES:                                                                                                                      Veli Adı Soyadı

                                                                                                                                              İmza

Yüz yüze eğitim veli dilekçesi öneği

….. LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

 

Okulunuzda ………….. Sınıfı ……………. Nolu ……………………………………….. adlı öğrencinin velisiyim. Yüz yüze eğitime öğrencim bilgim dahilinde katılmayacaktır. (*)

             Gereğini bilgilerinize arz ederim.

 

Adres:                                                                                                            ……/ …. / 2021

                                                                                                                         Öğrenci Velisi

 

Tel:                                                                                                                      Adı Soyadı

 

                                                                                                                                  İmza

veli izin dilekçesi veli izin dilekçe örneği veli izin dilekçesi nasıl yazılır