Vergi artışları içki raflarını vurdu! Düşüş yüzde 40..

TAKİP ET

Alkol vergilerine gelen artışlar nedeniyle fiyatlar yüksek oranda yükselirken, satışlarda yüzde 40 oranında bir düşüş yaşandı.

Reklam
Reklam

Alkol fiyatlarında meydana gelen artışları değerlendiren Mey Diageo Genel Müdürü Levent Kömür, alkol fiyatlarını geçtiğimiz yılın aynı ayı ile karşılaştırdıklarında satışların yüzde 40 oranında düşüş yaşadığını gördüklerini söyledi.



Yüksek vergiler ve pazarlama yasakları, içki sektöründe son 4 yıldır yüzde 1.8'lik büyüme ortalamasına takıldı. 2021 yılını 1 milyar litre gibi bir hacimle kapatan içki sektörü 2022 yılının Ocak ayı ile birlikte uygulamaya alınan yüzde 47'lik vergi zamla birlikte rüzgarı tersine çevirmeye başladı. Tüketiciler ise son gelen vergi zamları sonrası içki reyonlarından ayağını kesti.



Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mey Diageo Genel Müdürü Levent Kömür, vergi artışıyla birlikte gelen yüzde 47 zam oranının bir de Temmuz ayında da etki göstereceğini belirterek sektörde büyük sıkıntılar yaşandığını söyledi. 



Daha önceki süreçlerde yaşanan segment kaymaların şuan için gözlemlenmediğini kaydeden Kömür, tüketicilerin piyasadan uzaklaşmasının bütün kategorileri aynı anda etkilediğini dile getirdi. Turizm sektörünün de kötü geçebileceğini değerlendirdiklerini vurgulayan Kömür, 2022 performans ve hacminin turizm sektöründe yapılması düşünülen satışların belirleyeceğini söyledi.
 

alkol vergisi içki fiyatları alkol zammı