Vergi borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geldi..

TAKİP ET

Vergi borçlarına ilişkin yeni bir düzenlemeye giden Hazine ve Maliye Bakanlığı, hak sahiplerinin vadeleri geçen borçlarının tamamını ödemelerini beklemeden merkezi yönetim kapsamında olan kamu idarelerinden oluşmuş olan alacaklarından mahsup edilmesine karar verdi.

Reklam
Reklam

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 'Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği'nde bir değişikliğe giderek özellikle vergi borcu olan vatandaşların bir nebze rahat nefes almalarını sağladı. Yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girerken yeni karar Resmi Gazete'de "vadesi geçmiş vergi borçları ile yasal tevkifat" maddesiyle eklendi.



Yeni karara göre hak sahiplerinin vadeleri geçen vergi borçlarının ödemelerinin tamamını beklemeden ve hak sahibine ait olan hak edişlerin tamamına ilişkin ödeme süreçlerinin tamamlanmasına kadar vadeleri geçen vergi borcu ile diğer kesintileri karşılayacak olan tutara kadar olan kısmına ait bir ödeme emri düzenlemesi yapılacak, bu ödeme emri ile borçların mahsuben ödemeleri gerçekleştirilebilecek.



Söz konusu kapsama alınacak ödemelerle ilgili işlemlerin ise elektronik ortamda yürütülmesi esasları ve usulleri ise Hazine ve Maliye Bakanlığı belirleyecek. Yayınlanan tebliğ kapsamına alınan bütün işlemlerde ise kamu idareleri ile ödeme türlerindeki farklı uygulamaları da belirlemeye tek yetkili yine Bakanlık olacak.



"MAĞDURİYETLERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK"

Söz konusu uygulama ile birlikte hem kamu alacağının hızlı tahsili mahsuben yapılmış olacak hem de hak sahiplerinin, borçlarının tamamının ödenmesini bekleyen süreçteki gecikmelerden dolayı ortaya çıkan faiz gibi yükler giderilecek. Ayrıca hak sahiplerinin vergi borçlarından dolayı da kamu ihalelerine katılamamaları şeklindeki mağduriyetlerin önüne geçilmiş olunacak.

hazine ve maliye bakanlığı vergi borcu vergi borcu düzenleme vergi borcu mahsuben ödeme mahsuben ödeme başvurusu