Vücut Kamerası film konusu, oyuncuları ve fragmanı

TAKİP ET

Yönetmen Malik Vitthal'in yönettiği Vücut Kamerası filmi 1 saat 32 dakika boyunca izleyenlere adrenalin dolu anlar yaşatıyor. Korku, gerilim kategorisinde yer alan film korku ve gerilim türü severler için mükemmel bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. İşte film hakkında tüm merak edilenler…

Reklam
Reklam

2020 yılında izleyicisiyle buluşan Vücut Kamerası Filmi izlerken heyecan dolu anlar yaşamanızı sağlayacaktır. Vücut Kamerası film konusu, yorumu, yönetmeni, oyuncuları, karakterleri, yayınlanma tarihi, IMDb puanı, fragmanı gibi sorular merak edilirken sizler için tüm bilgileri yazımızda derledik. Birkaç dakikanızı ayırarak tüm bu sorulara yanıt bulabilirsiniz. Gelin hep beraber göz atalım…

Vücut Kamerası Film Konusu ve Yorumu

ABD yapımı filmin yönetmenliğini Malik Vitthal yaptı. 2020 yılı içerisinde piyasaya sürdüğü Vücut Kamerası, küçük bir kasaba geçen hikayeyi anlatmaktadır. Filmin ilk sahnelerinde bu kasabanın küçük sempatik bir barından görseller karşımıza çıkmaktadır.  Filmde siyahi katliamı, ayrımcılık, taraflılık gibi unsurlar karşımıza çıkmaktadır. Filmde TV’de yer alan haberin sarsıcılığı ile ön plana çıkarken “Yine siyahi katliamı ve öldüren yine beyaz polisler” başlıklı haber ırkçılık konusuna vurgu yapmaktadır. Film akışı içerisinde sık sık karşımıza çıkacak olan ayrımcılık filmin ana konusu olarak bizleri karşılamaktadır. ABD sokaklarında devriye gezen bir polisin esrarengiz ölümüyle gözler polisin vücut kamerası görüntülerine çevrilmektedir. İzlenen görüntüler ile oldukça şüpheli görünen plakasız, farsız, yeşil bir araç göze çarpmaktadır. Arabanın içirişinde bulunan kişi adımını dışarıya attığı an, polisin bazı varlıklar tarafından metrelerce sürüklendiği, yerden yere vurularak öldürüldüğü görülmektedir.

Vücut Kamerası Film Yorumu

Filmde Renee isimli genç kadın, devriye arkadaşına bakmak üzere yola çıkar. Olay yerine ulaştığında ne olup bittiğine anlam verememektedir. Bu karmaşıklık içerisinde kamera görüntülerinden elde edilen veriler sayesinde soruşturmaya yardımcı olmaya çalışır. Her ne kadar elinden geleni yapmaya çalışsa da normal hayatında oğlunu kaybettiği için psikolojik ve mental açıdan sorunlar yaşadığı düşünülerek söyledikleri çok da umursanmaz. Aktardığı bilgiler doğrultusunda, ölen polis arkadaşının vücut kamerası görüntüleri, doğaüstü bir varlık tarafından öldürüldüğü yönündedir. Kamera kayıtlarını sadece kendisi gördüğü için oğlunu kaybetmesinden dolayı psikolojik sıkıntı yaşadığı paranoya geçirdiği düşünülür. Kendisine yardımcı olan çaylak Danny ile birlikte her gün farklı polisin ölüm anına tanıklık edeceklerdir. 

Böylesine güçlü bir mesaj daha fazla nasıl kötü hale getirilir bu filmde görmekteyiz. Irkçılık ve ayrımcılık konularına değinen yönetmenlerin böylesine güçlü bir mesaj barındıran konuları daha güzel bir şekilde yansıtması beklenmektedir. Toplumsal sorunları ele alıyor diye her filmin kusursuz olacağını beklememek gerekir.  

Vücut Kamerası IMDb: 5,3 / 10 

Body Cam Film Oyuncu Kadrosu ve Diğer Karakterler

Mary J. Blige – Renee Lomito-Smith

Nat Wolff – Danny Holledge

David Zayas – Sergeant Kesper

Anika Noni Rose – Taneesha Branz

David Warshofsky – Darlo Penda

Ian Casselberry – Kevin Ganning

Philip Fornah – Gabe Roberts

Demetrius Grosse – Gary ve diğer.


 

vücut kamerası filmi konusu vücut kamerası film oyuncuları vücut kamerası film fragmanı