West Side Story (Batı Yakası'nın Hikayesi) adlı film konusu ve yorumu

TAKİP ET

West Side Story, Türkçe karşılıyla Batı Yakası'nın Hikayesi adlı filmin konusu, yorumu ve daha birçok merak edilen konuların bulunduğu içeriğimiz ile sizlerleyiz. Bu inceleme yazısında Batı Yakası'nın Hikayesi filminin konusu, yorumu, incelemesi, IMDb puanı gibi aklınıza takılacak birçok sorunun yanıtlarıyla karşılaşacaksınız.

Reklam
Reklam

Yazar ve yönetmen Steven Spielberg, mesleki kariyerindeki 60. yılını devirdi. birçok projede ismi geçen usta yönetmen, 2021 yılı sonu itibariyle yepyeni bir maceraya atıldı. Kariyerinde eşi benzeri az rastlanan müzikal türünü, Batı Yakası’nın Hikayesi’yle birleştirdi ve alıcı karşısına çıktı. Hayatındaki bu yeni girişimi riske atmak istemeyerek sağlam adımlarla ilerlemek isteyen Spielberg, hikayesini 1961 yapımı Akademi Ödüllü Robert Wise filminden esinlenerek kaleme aldı. Kamera arkasında kendisine, senarist Tony Kushner eşlik ederken izleyenlere de 1960’lı yıllardaki “çete savaşları ve aşk” ikilemine ortak olmak düştü. 



Batı Yakası’nın Hikayesi, New York’u çekilmez bir havaya sürükleyen iki ezeli çetenin rekabet sahneleriyle başlamaktadır. Yıkık binalar, susmak bilmeyen siren sesleri, ordular ya da harabeye dönen sivil yaşamları, olayın perde arkasının siyasi ya da askeri olduğu izlenimine kapılmamıza öncü olsa da Jets ve Sharks isimli grup üyeleri, bütün merakı dindirmektedir. 


Batı Yakası’nın Hikayesi film yorumu 

Şehre yeni gelen Porto Rikolulardan oluşan Sharks grubuna Bernardo liderlik etmektedir.  Riff ise kökenleri İrlanda’ya dayanan asi grubu, Jets’i  yönetmektedir. Jets'in eski lideri olan Tony’nin hapis hayatı sürmesinden dolayı çetenin yönetim koltuğunu kapan Riff, Tony’nin beraat etmesinin ardından nasıl bir konuma yerleşeceği büyük bir soru işareti olsa da çetenin ilgilenmesi gereken çok daha ciddi sorunları bulunmaktadır. Gerek ırksal gerek toplumsal açıdan ters düşen çete üyelerinin savaş karşılığı işlenmeye başlarken… 



Steven Spielberg’in çeteler arası yaşanan çatışmalara yön verdiği sırada hikâyeye renk katacak bir diğer konuyu da hazır olarak izleyenlere sunmaktadır. Jetslerin Tony’si, evde hayatının çürüdüğünü düşünen Sharks’ların Maria isimli genç kızıyla aşk hayatına atılmaktadır. Yerel bir dansa davet alan Tony, Bernardo’nun kız kardeşi olan Maria’nın büyüsüne kapılır. Sonrasında ise çeteleri daha fazla alevlendirecek olan gelişmeler cereyan edecektir. Bu bir gerçek aşk mıdır yoksa politik açıdan bir vurgun mu..? 



Müzikal kültürünü eğlenceli ve dinamik görüntülerle yansıtan Spielberg, ek olarak akış boyunca çete rekabetini kusursuza yakın işleyen bir düzende yürüterek, 1961 yapımı filmin değerini layıkıyla karşılamış gibi gözükmektedir. 



IMDb: 8,2 / Güncel puana tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

West Side Story film oyuncu kadrosu ve diğer karakterler: 

Ansel Elgort – Tony 

Rachel Zegler – Maria 

Rita Moreno – Valentina 

Ariana DeBose – Anita 

David Alvarez – Bernardo 

Mike Faist – Riff 

Josh Andrés Rivera – Chino 

David Aviles Morales – Anibal 

Corey Stoll – Lieutenant Schrank 

Brian d’Arcy James – Officer Krupke 

West Side Story Batı Yakası’nın Hikayesi Batı Yakası’nın Hikayesi film konusu Batı Yakası’nın Hikayesi film incelemesi Batı Yakası’nın Hikayesi IMDb puanı Batı Yakası’nın Hikayesi fragmanı