WhatsApp'a bomba bir özellikle kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor! Artık mesaja cevap vermek yerine…

TAKİP ET

Dünya üzerinde oldukça büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan WhatsApp, yepyeni bir özellik ile kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bir süredir Web üzerinde çalışmalar yürüten WhatsApp, yeni güncellemeyi duyurdu. İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Dünya üzerinde büyük bir kitleye sahip olan WhatsApp, uzun zamandır yeni özelliği için çalışmalar sürdürüyordu. Web üzerinde çalışmalar yapan bu uygulama yeni özelliğini kullanıcılar ile paylaştı. Beta versiyonu ile yayımlanan güncelleme kapsamında mesajlara tepki verilebilecek. İşte konuya ilişkin detaylar…
WhatsApp’ın yeni güncellemesi sayesinde kullanıcılar artık mesajlara tepki verebilecek. Bu özellik şuan için Beta versiyonunda mevcut. Mesajlara tepki verme özelliği Android kullanıcıları için 2.21.24.8 Beta versiyonu dağıtıma koydu.
NTV’de yapılan haberler kapsamında Beta versiyonu ile kullanıcılarının karşısına çıkan bu güncelleme birçok uygulamada var.
Mesajlara tepki verme özelliği Facebook ve İnstagram gibi uygulamalarda da bulunuyor. Whatsapp’ın  bu özelliğinin ise ne zaman herkese açılacağı henüz belli değil.
Bu güncelleme sayesinde artık mesajlara cevap vermek yerine ifade bırakabileceksiniz. Uçtan uca şifreleme yöntemi ile korunan Whatsapp mesajları kullanıcılara güven sağlıyor. Lakin bu durum yedekleme konusunda geçerli değil. Şirket bazı kullanıcılar tarafından güvenlik açığı olarak değerlendirilen bu uygulamada değişikliğe gidiyor. WhatsApp uygulamasını 2014 senesinde satın alan Facebook, yaptığı açıklamada Perşembe günü itibari ile bazı kullanıcılara yedekleme özelliği açılacak. Yani Google Drive'a ya da Apple iCloud'a yedeklenen görüşmeler de artık uçtan uca şifrelenecek. Güncelleme zaman içerinde tüm kullanıcılar açılacak.
WhatsApp, Android ve IOS telefonlarda beta özelliği olarak bir uygulamayı daha kullanıcıya sundu. Kişiler “son görülme” özelliğini dört ayrı şekilde kullanabilecek. 'Herkes', 'Kişilerim' ve 'Kimse' dışında 'Kişilerim hariç' seçeneği de kullanıcılara sunulacak. Bu listeye alınan kişiler son görülmenizi göremeyecek.
Bahsi geçen tüm bu özelliklerin ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı ise henüz bilinmiyor. Yeni bir cihaza geçenler ise eski cihazda yer alan sohbetleri güvenli olarak yenisine aktarabilecek. Bahsi geçen bu işlem ise USB-C Lightning kablosu ile olacak.
 

Whatsapp Whatsapptan bomba özellik whatsapp Whatsapp Özellik