Whatsapp'ın bilinmeyen özellikleri nelerdir?

TAKİP ET

Whatsapp uygulaması günümüzde en fazla kullanılan uygulamalardan biridir. Whatsapp üzerinden insanlar birbiriyle iletişime geçmektedir. Whatsapp'ın bilinmeyen özellikleri araştırılıyor. Whatsapp'ın bilinmeyen özellikleri nelerdir? Bu haberimizde Whatsapp ile ilgili detayları sizler için derledik. İşte Whatsapp'ın bilinmeyen özellikleri...

Reklam
Reklam

Whatsapp denilince ilk olarak 2009 yılından itibaren anlık mesajlaşma uygulaması olarak akla gelmiş ve günümüze kadar her geçen yıl artan kullanıcı sayısı ile kendini geliştirmeye devam etmiştir. Kullanıcıların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak birçok yeni özellik sunan Whatsapp, bilinmeyen birçok özellik ve hile ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Bilinmeyen Whatsapp hileleri nelerdir?

Whatsapp hileleri

Whatsapp listesine kayıtlı kişilere gönderilen mesajlar ancak karşı taraf listesinde kayıtlı olmaları halinde görünecektir. Whatsapp uygulamasına girin, sohbeti açın, sağ üst köşedeki üç nokta simgesine tıklayın, açılan menüden "Yeni grup mesajı" bölümüne tıklayın, açılan pencerede dizine kayıtlı kişileri işaretleyin, ve mesaj gönderin.  Şuna teslim edildi ifadesi varsa  telefonlarında kayıtlı olmadığı anlaşılır.

Whatsapp mesajları okundu olmadan okuma nasıl yapılır?

Whatsapp mesajlarını okundu ifadesi olmadan  okumak çok kolay. Bu özelliği kullanmak için Görüntülenen Bilgiler özelliği kapatılmalıdır. Whatsapp üzerinden gönderilen mesajları okurken, yanlarında iki mavi tik göreceksiniz. Bu mesajları  görmek istemeyen kişiler, mesajı alır almaz telefonlarını uçak moduna almalı. Uçak modunda telefondan okunan Whatsapp mesajları okunmamış olarak gösteriliyor ve anında yazılı cevap gönderilmemektedir. Ancak uçak modundan çıktıktan sonra mesajlar çevrimiçi görülmeden birbirlerine iletilebilir.

Whatsapp ile kendi kendine mesaj atma

Whatsapp üzerinden kendinize mesaj atmak çok kolay. Telefonunda defter kullanmayan ve notlarını Whatsapp üzerinden tutmak isteyenler diledikleri zaman Whatsapp üzerinden defter oluşturabilirler. Bunun için grup açmak ve gruba kişi eklemek için Whatsapp grup özelliğini kullanmak gerekiyor. Eklenen kişi gruptan çıkarıldıktan sonra tüm notlar tek tek bu sayfaya kaydedilebilir.

Whatsapp kişiye özel durum mesajı ayarlama

Whatsapp için Kişiselleştirilmiş Durum Mesajları hazırlamak kolaydır. Whatsapp durum mesajları, mesaj gönderildikten sonra 24 saat içinde görüntülenir. Whatsapp kullanan kişi durum mesajını sadece bir kişinin görmesini istiyorsa durum mesajını görmek istediği kişiyi "Whatsapp Durum Gizlilik Ayarları" üzerinden seçip sadece onun görmesini sağlayabilir.

Whatsapp BBC mesaj nedir?

BCC, Kör Karbon Kopya olarak bilinir. Bu özellik sayesinde Whatsapp kullanıcısı birden fazla kişiye mesaj gönderiyor ancak mesajları alan kişilerin hiçbiri birbirini tanımıyor.

Whatsapp uygulama kitleme

Whatsapp uygulamasını kitlemek  çok kolaydır. Whatsapp kullanıcıları, genel konuşmaların yanı sıra başkalarının görmesini istemedikleri özel konuşmaları da Whatsapp üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Whatsapp'ın kitleme  özelliği bu tür konuşmaların görülmesini engellemek için kullanılabilir. Whatsapp engelleme özelliğini kullanmak isteyen kullanıcıların Android ve iOS işletim sistemine sahip telefonlarında farklı yöntemler izlemesi gerekiyor.

Whatsapp sohbeti sessize alma

Whatsapp sohbetlerini devre dışı bırakmak oldukça basittir. Özellikle grup sohbetlerinde sık mesaj gelmesinden rahatsız olanlar için kullanılan bu fonksiyon sayesinde WhatsApp mesajlarını devre dışı bırakmak ve mesajları silmek mümkün olacak. Whatsapp  sohbetlerini kapatmak isteyen kullanıcılar, istenilen gruba geçtikten sonra Ayarlar > Diğer seçenekler > Ayarları kapat menüsü adımlarını takip etmelidir. Sekiz saatlik, bir haftalık ve bir yıllık sessize alma seçeneklerini tercih edebilirsiniz.

Whatsapp arka planı değiştirme

Whatsapp arka plan hazırlama çok  kolaydır. Whatsapp kullanırken arka planda farklı  bir ekran  resmi olmasını isteyen kullanıcılar, istedikleri vakit  arka planlarını değiştirebilirler. Whatsapp arka plan resmini değiştirmek  için Diğer seçenekler > ayarlar > sohbetler > ekran > duvar kağıdı adımlarını takip edip  telefondaki görsellerden istenilen seçilerek Whatsapp arka planı oluşturmak mümkündür.

Whatsapp özellikleri Whatsapp bilinmeyen özellikler Whatsapp