WhatsApp'ın bu versiyonunu sakın indirmeyin! Tüm banka hesaplarınız boşaltılabilir

TAKİP ET

WhatsApp'la ilgili yeni Bir tehlike uyarısı geldi. Özellikle son dönemlerde resmi uygulama tarafından sunulmayan birçok özelliğe sahip olması nedeniyle dünyada popüler hale gelen 'YoWhatsapp' adlı Whatsapp uygulaması resmen virüs saçıyor.

Reklam
Reklam

Dünyanın en çok kullanılan online mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile ilgili yeni Bir tehlike ortaya çıktı. Ancak bu defa tehlike resmi uygulamada değil resmi uygulamada bulunmayan birçok özelliğe sahip olan WhatsApp'ın yan uygulaması 'YoWhatsapp' adlı uygulamada. Bu uygulamanın 'Triada' adlı bir virüsün cihazlara bulaşmasına sebep olduğu iddia ediliyor. Virüs cihaza bulaşırsa başla WhatsApp hesapları olmak üzere tüm hesapların salınmasına sebep olabiliyor. Bu uygulama sebebiyle dünyada çok sayıda kullanıcı etkilenirken toplam kullanıcıların yüzde 9'u ise Türkiye'de.

Dünya çapında en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması

Dünya çapında en çok kullanılan ve milyonlarca kullanıcı sayısına ulaşan online mesajlaşma uygulaması WhatsApp, birçok kullanıcıya ana uygulamada her özelliği sunuyor. Bu nedenle WhatsApp'ı desteklemek üzere birçok yazılım geliştirildi. Kullanıcılar, sohbetlerine özel harika planları kullanmak yeni yazı tipleri uygulamak amacıyla farklı WhatsApp modlarını telefonlarına indiriyor.

Tüm hesaplarınız çalınabilir

Ancak son dönemlerde WhatsApp'ın modlarından biri olan YoWhatsapp'ın Oldukça tehlikeli bir virüs içeriyor. Kaspersky Araştırmacıların yaptıkları açıklamada YoWhatsapp'ın bazı virüslerin kötü niyetli virüslerin telefonlara ulaşabileceğini tespit etti. Şu anda uygulamadan bulaşan virüs sebebiyle dünyada birçok kullanıcı etkilendi. Etkilenen kullanıcıların yüzde 9’unun da Türkiye'de olduğu öğrenildi.

Araştırmacılar yaptıkları açıklamada söz konusu uygulama ile bulaşan virüs nedeniyle WhatsApp hesaplarınızın ve banka hesaplarınızın tehlikeye girebileceğini söyledi. O sebeple uygulamayı kullananlar ve telefonda yükleyenler uyarıldı.