WhatsApp kullananların gözü yaşlı! Paralarınız bu şekilde buhar oluyor! WhatsApp'ı açtığınızda sakın bunu yapmayın!

TAKİP ET

WhatsApp kullanıcıları bu haberimizi dikkatli okumalısınız! Çünkü bu sayede binlerce liranızın çalınmasını önlemeniz mümkün! Edinilen bilgilere göre son zamanlarda WhatsApp üzerinden dolandırıcılık olaylarına rastlandı. Bundan dolayı WhatsApp mesajlarına dikkat edilmesinin şart olduğu belirtildi. İşte bu konuya dair dikkat etmeniz gerekenler!

Reklam
Reklam

Teknolojinin hızlı bir şekilde ilerlemesi ile beraber hırsızlık yapma yöntemleri de değişmiş durumda nokta teknolojinin bu kadar gelişme göstermiş olması insanların tehlike altında olmasına yol açıyor. Artık hızlı şekilde yapılan soygunlar elimizdeki telefonlar sayesinde yapılır WhatsApp üzerinden dolandırılmamak için dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunuyor.

WhatsApp'tan silinen mesajlar nasıl geri getirilir? Android ve IOS cihazlarda silinen mesajlar nasıl geri getirilir?


Android cihazlar üzerinden Whatsapp sohbet yedekleme nasıl yapılır?


WhatsApp'a bomba bir özellikle kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor! Artık mesaja cevap vermek yerine…



WhatsApp Üzerinden Dolandırıcılık Yapıyorlar!


WhatsApp kullananların gözü yaşlı! Paralarınız bu şekilde buhar oluyor! WhatsApp'ı açtığınızda sakın bunu yapmayın! WhatsApp üzerinden yapılan dolandırıcılık sizin yakınlarınız ile yaptığınız son konuşmalar taklit edilerek yapılıyor. Arkadaşlarınıza ve diğer yakınlarınıza sizin adınıza WhatsApp üzerinden mesaj yollanıyor. Sıradan bir konuşma haline getirilen durum sayesinde bilgisayar korsanları sizleri ve yakınlarınızı kısa süre içerisinde dolandırabiliyor.

Gönderilmiş olan linklere yakınlarınız tıkladığında telefonu kullanarak bilgilerini sızılıyor. Dolandırıcıların Daha yaratıcı yöntemler kullanılarak yapmış oldukları bu hırsızlık sonrasında vatandaşlar binlerce lirasını çaldırıyor. 


 

Sakın Linklere Tıklamayınız!


Kısaltma servislerini kullanıp oluşturulmuş linklere tıklamayın. Özellikle WhatsApp üzerinden gönderilmiş olan linkler hacker saldırıları sonrasında yüklü miktarda paranızdan olmanıza sebep oluyor. Gönderilmiş olan bu linkler uygunsuz, yasaklı ve hacker saldırısına açık olan linklerdir. Linke tıkladığınız an itibarıyla ne yaparsanız yapın bütün banka hesaplarınız hatta bütün telefon görüşmeleriniz dolandırıcıların eline geçiyor.

Gelişmiş olan dünya teknolojisi sayesinde kötü niyetli kişiler teknolojiyi hırsızlık maksadı ile kullanıyorlar. Gönderilmiş olan linklerin adreslerini kontrol ederek önlem almanız gerekiyor. Önemli ve tanınan sitelerin adresleri küçük bir harf değişikliği yapılarak kullanılıyor. Ufak harf kurnazlıkları sizi sahte olan sitelere yönlendirilerek dolandırılmanızı sağlayacaktır. 



Bir anlık dalgınlık göstermeniz ve linke tıklamanız sonrasında banka hesaplarınızdaki binlerce liranızdan olabilirsiniz. Bu konuda çok dikkatli olmanız gerekiyor ve linkleri kontrol ettikten sonra tıklamanız gerekiyor. Hayatınızı dahi karartabilecek bir hata yapmamak için ve soyulmamak için dikkat göstererek bütün görüşmelerinizi yapmanız gerekiyor. Paranızdan olmasanız bile mahremiyetinizden olabilirsiniz. Dolandırıcıların özel fotoğraf ve bilgilerinize erişmesi kolaydır.