Whatsapp'ta yeni dönem: ücretli abonelik!

TAKİP ET

Teknoloji dünyasının öncülerinden Mark Zuckerberg’ten üzücü açıklama! Ücretsiz dönem artık sona eriyor…

Tüm dünyada en popüler olarak kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp’ta yeni bir değişikliğe gidiliyor. Ancak bu değişiklikten vatandaşlar pek memnun olamayacak gibi!

Ücretli dönem kapıya dayandı

Sosyal medya alanında kullanılan pek çok platformu kendi bünyesine katan teknoloji dünyasının öncü isimlerinden Mark Zuckerberg Whatsapp hakkında bir açıklama yaptı. Halen kullanılmasına rağmen Facebook’un eski popüleritesi artık yok. Zuckerberg son 2 yılda Metawerse alanı ile ilgileniyor. Ancak Metawerse’nin kendisine yarardan çok zararı dokunuyor. Ortaklarının ve kullanıcıların uyarılarına rağmen yatırım yapmaya devam etti. Fakat yaptığı yanlışı sonunda fark etti. Whatsapp hakkında aldığı yeni kararlar gündemde bomba etkiis yaratmaya yetti!

Resmen açıkladı!

Çalışanlarına almış olduğu kararı mail yolu ile bildirdi. Zıckerberg’in aldığı karara göre; Metawerse alanına yatırımın çok fazla olduğunu belirtti ancak elinde bulunan Whatsapp ve Messenger gibi anlık mesajlaşma uygulamalarına da dikkat çekti. Bu anlık mesajlaşma uygulamaları ile ilgili kazanç yollarının aranması gerektiğini belirten Zuckerberg kararını duyurdu.

Yakın zamanda Whatsapp ve Messenger’ı çok fazla rekalm içeriği bekliyor. Ancak en çok sarsıcı etki oluşturan durum ise uygulamaların paralı olacağı konusu. Whatsapp uygulaması için aylık kullanım ücretinin aylık 1 dolar olması bekleniyor.