Whatsapp'tan bu mesaj geldiyse yandınız! Telefonunuz çökebilir

TAKİP ET

WhatsApp uygulaması kullananlar dikkat. Büyük güvenlik açığı ortaya çıktı. Cep telefonunuza o mesaj gelirse yandınız. Sakın tıklamayın, çünkü telefonunuz çökebilir.

Reklam
Reklam

WhatsApp'ta geçtiğimiz yıllarda tespit edilen bir güvenlik açığı giderilmişti ancak yeniden hortladı. WhatsApp'ta son dönemlerde mesajlaşma esnasında 'wa.me/settings' mesajı gelebiliyor. Bu mesajın gönderilmesi durumunda ise bir daha sohbete girmek mümkün olmuyor. Bazı WhatsApp kullanıcıları ise mesajın gelmesinin ardından uygulamanın çöktüğünü de söylüyor. Peki WhatsApp'ta 'wa.me/settings' hatası nasıl çözülür?

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp'ın dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. uygulamada geçtiğimiz yıllarda bir güvenlik açığı ortaya çıkmış ve çökme yaşanmıştı. Bu defa WhatsApp'ta bir mesaj ile yeniden bu güvenlik açığı ortaya çıkmaya başladı. Bu mesajı alan birçok kullanıcı uygulamaya erişemediğini belirterek şikayet etti.

WHATSAPP'TAN GELEN O MESAJI SAKIN AÇMAYIN

WhatsApp kullanıcıları uygulamada yeni bir açık tespit etti. bu açık ise 'wa.me/settings' mesajı. Bir kullanıcıya Bu mesaj gönderilmesi halinde kullanıcı artık O sohbete giremiyor. Söz konusu açığını sadece Android cihazlarda olduğu öğrenildi. WhatsApp'ı da bildirilen bu hatanın kısa süre içerisinde giderilmesi bekleniyor. Uzmanlar WhatsApp'tan böyle bir mesaj almanız durumunda kesinlikle açmamanız gerektiği konusunda uyarıyor.