WhatsApp'tan silinen fotoğraflar nasıl kurtarılır?

TAKİP ET

WhatsApp şu anda dünya çapında en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Uygulamaları aracılığıyla arayabilir, mesaj gönderebilir ve hatta fotoğraf, dosya ve video gönderebilirsiniz. Ancak, kullanıcının kontrolü dışındaki nedenlerle, dosyaların veya fotoğrafların silindiği veya zarar gördüğü zamanlar vardır.

Reklam
Reklam

Neyse ki, WhatsApp sohbetlerinizi ve dosyalarınızı yedeklediği için bu büyük bir sorun değil. Bu yeterli değilse, aynı prosedürü gerçekleştiren diğer uygulamaları Android veya IOS cihazınıza da indirebilirsiniz. Bu makalede, kayıp fotoğrafları veya dosyaları kurtarmak için bilmeniz gereken her şeyi size anlatacağız.
 

Whatsapp'tan silinen bir fotoğrafı kurtarabilir miyim?

Daha önce de belirttiğimiz gibi, bu sorunun cevabı evet. Whatsapp'ın düzenli yedeklemeler yapması sayesinde silinen WhatsApp fotoğraflarını, sohbetlerini ve dosyalarını kurtarmak mümkün.
Uygulamanın en son sürümünü indirdiğiniz sürece, silinen herhangi bir dosyayı, resmi veya sohbeti indirebileceksiniz. Tek gereksinim, sohbetin önceki yedeklemelerde kaydedilmiş olmasıdır. Sohbet WhatsApp tarafından kaydedilmediyse ve zaten silindiyse, ne yazık ki o dosyayı kurtaramazsınız.
Cep telefonunuzdan silinen fotoğrafları kurtarmaya çalıştığınızda benzer bir şey olur, bu cihazın en son yedeğine bağlı olacaktır, ancak yardımcı olabilecek bazı programlar ve uygulamalar vardır.
 

Fotoğrafları kurtarmak için WhatsApp Web'i kullanma

İster inanın ister inanmayın, WhatsApp Web üzerinden silinen fotoğrafları kurtarmak oldukça kolaydır. Ayrıca ister iOS ister Android sahibi olun bu yöntemi uygulayabilirsiniz. İşte adım adım basit kılavuz:
Bilgisayarınızdan WhatsApp Web'e giriş yapın.
Telefonunuzdan WhatsApp'a girin. Üç dikey nokta içeren sağ üst simgeye gidin ve WhatsApp Web'e dokunun.
Artı işaretine dokunun ve bilgisayarınızda verilen QR kodunu mobil kameranızla tarayın.
Giriş yaptıktan sonra, fotoğrafları veya dosyaları kurtarmak istediğiniz sohbete gidin.
Sohbet içinde, dosyalar simgesine gitmeniz gerekecek. Daha önce sohbetin sağ köşesinde göreceğiniz klip tasarımına tıklayarak bulabilirsiniz.
Fotoğraflar ve dosyalar simgesine tıklayın ve kurtarmak istediğiniz görüntüleri seçin.
Bu fotoğrafları gördükten sonra menünün üst kısmındaki indir butonuna tıklayabilirsiniz.
Görüntüler hemen bilgisayarınızın indirme klasöründe görüntülenecektir. Bunları telefonunuza geri takmak isterseniz, telefonunuzu bir USB kablosuyla, google fotoğraflar veya iCloud aracılığıyla bağlamanız yeterlidir. Başka şüpheleriniz varsa, WhatsApp'ı bilgisayarınızda nasıl kullanacağınızla ilgili makalemize göz atın.
 

Bir sohbeti kurtarmak için cep telefonunuzda Whatsapp'ı kullanma

Telefonunuzla WhatsApp'ta alınan fotoğrafları kurtarmak için sohbetinizi bir e-postaya aktarabilirsiniz. Etkinleştirmek için şu adımları izleyin:
1. Cep telefonunuzda WhatsApp'ı açın. “ Ayarlar ”a gidin ve ardından “ Sohbetler ”e basın.
2. “ Sohbet geçmişi ”ne ve ardından “Sohbeti dışa aktar ”a gidin.
3. Artık hangi sohbeti dışa aktarmak istediğinizi seçebilirsiniz.
Sohbette, o sohbette bulunan tüm fotoğrafları, videoları veya dosyaları kurtarabileceksiniz. Ne yazık ki bu, Alman WhatsApp kullanıcıları için sunulmamaktadır.
WhatsApp'tan Silinen Fotoğrafları Kurtarma - Bir sohbeti kurtarmak için cep telefonunuzda Whatsapp'ı kullanma
 

İPhone'da WhatsApp'tan silinen fotoğraflar nasıl kurtarılır?


Bir iPhone'u olan kişiler için, uygulamayı en son iCloud WhatsApp yedeklemenizle kaldırıp yeniden yüklemek de harika bir çözüm olabilir.
1. Kaybettiğiniz fotoğraf, video veya dosyayı aldığınızda sohbetlerinizin az veya çok yedeklendiğinden emin olun.
2. Artık WhatsApp'ı kaldırabilir ve daha sonra yeniden yükleyebilirsiniz.
3. WhatsApp hesabınıza tekrar giriş yapın ve sohbetlerinizi tekrar indirmek için “Yedekle”ye tıklayın.
Artık sohbetlerinizde kaybolan dosyayı bulabilmeniz gerekir. Bir iCloud yedeklemesinin iPhone'a nasıl geri yükleneceğine ilişkin bu makale de yararlı olabilir.
Kaybolan fotoğrafları kurtarmanın başka bir yolu da EaseUS MobiSaver Ücretsiz bilgisayar uygulamasıdır.
Cep telefonunuzu bir USB kablosu kullanarak PC'ye bağlayın.
Ardından, cihaz bilgisayar ekranında tanınacaktır.
"IOS cihazından kurtar" seçeneğine ve ardından "Tara" düğmesine tıklayın.
Bu sayede cep telefonunuzdan son zamanlarda silinen resimler görüntülenecektir. Kurtarmak istediklerinizi seçin ve değerli "Kurtar".
 

Android'de WhatsApp'tan silinen fotoğraflar nasıl kurtarılır?

Android telefonu olanlarınız için aşağıdaki yöntem sizin için geçerli olabilir. Tek yapmanız gereken şu kolay adımları takip etmek:
1. Google Drive üzerinden kaybettiğiniz fotoğraf, video veya dosyayı aldığınızda sohbetlerinizin aşağı yukarı yedeklendiğinden emin olun.
2. Artık WhatsApp'ı kaldırabilir ve daha sonra yeniden yükleyebilirsiniz.
3. WhatsApp hesabınıza tekrar giriş yapın ve sohbetlerinizi tekrar indirmek için “ Yedekle ”ye tıklayın.
Android cihazınız için başka bir olasılık, silinen WhatsApp görüntülerini geri yüklemenize yardımcı olabilecek programları kullanmaktır. Bu seçenekler şunları içerir:
Resmi Geri Yükle: Bu uygulama, WhatsApp'tan veya başka bir mesajlaşma uygulamasından yakın zamanda silinmiş fotoğrafları arar. Kullanımı için root izni gerekmediğini belirtmek önemlidir, bu yüzden çok kullanışlı bir araçtır.
MobiSaver: Bir önceki uygulamadan iyi sonuç alamamanız durumunda, telefonunuzun hafızasından en son silinen içeriği kurtarabileceğiniz MobiSaver'ı kullanabilirsiniz. Bu uygulama hem ücretsiz sürümde (sınırlı sayıda dosyayı kurtarmak için) hem de ücretli sürümde (sınırsız sayıda dosya) etkilidir.
WhatsApp'tan Silinen Fotoğraflar Nasıl Kurtarılır - Android'de WhatsApp'tan silinen fotoğraflar nasıl kurtarılır
Gelecekteki sorunları önlemek için Günlük Yedeklemeleri etkinleştirin
WhatsApp'ta alınan fotoğrafları kurtarmak için, yedeklemelerinin etkin olduğundan ve günlük olarak yapıldığından emin olmak önemlidir. Etkinleştirmek için şu adımları izleyin:
1. Cep telefonunuzda WhatsApp'ı açın. “ Ayarlar ”a gidin ve ardından “ Sohbetler ”e basın.
2. “ Sohbet yedekleme ”ye ve ardından “ Google Drive'a Yedekleme ”ye gidin.
3. Şimdi, gelecekteki sorunları önlemek için bu yedeklemelerin her gün otomatik olarak yapıldığından emin olmak için “ günlük ” üzerine dokunun.
Bu, whatsapp'ta silinen bir dosyayı, sohbeti veya görüntüleri kurtarmak için önemli bir faktördür. Bu sorunun gelecekte kolayca çözülmesi için günlük yedeklemeleri etkinleştirmek önemlidir.