Wifi şifresi kırma yöntemleri nelerdir? Kesin çözüm wifi şifresi kırma yöntemi

TAKİP ET

Kablosuz internet olan Wifi birçok kişi için büyük önem taşımaktadır. İnsanların her işlerini internet üzerinden yapmaları interneti hayatlarımızın ayrılmaz parçası haline getirmiştir. Birçok kişi wifi şifresinin nasıl kırıldığını araştırmaktadır. Peki, wifi şifresi nasıl kırılır? Wifi şifresi kırma yolları nelerdir? Programsız wifi şifresi nasıl kırılır? İşte merak edilen tüm soruların cevapları…

Reklam
Reklam

İnternet hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldiği bugünlerde pek çok kişi wifi ağı arayışı içerisine girmektedir. Bir wifi ağına bağlanmak isteyen kişiler son zamanlarda wifi şifre kırma yöntemlerini aramaktadır. Peki, wifi şifresi nasıl kırılır? Wifi şifresi kırma yolları nelerdir? Programsız wifi şifresi nasıl kırılır? İşte merak edilen tüm soruların cevapları haberimizde…

Wifi Şifresi Nasıl Kırılır?

Son zamanlarda kablosuz internet olarak da bilinen wireless (wifi) hayatımızda büyük bir yer almaktadır. Wifi şifresinin nasıl kırıldığını bilmek isteyen kişiler birbirinden farklı pek çok yöntem ile bunu işlemleri denemeye çalışmaktadır. Popüler şifre kırma yöntemlerini öğrenerek bu işlemin nasıl yapıldığını anlamanız bu işleme karşı önlem almanızı sağlayacaktır. Wifi şifre kırma işlemi şu şekilde gerçekleştirilir;

Programsız Wifi şifresi nasıl kırılır; Wpa2 psk ve wpa gibi güçlü bir şifreleme sistemi kullanmayan, yani wep gibi basit bir kodlama yapısına sahip şifreler programsız kırılabilmektedir. Bu işlem için bilgisayarınızın komut istemi arayüzüne gerekli kodları yazmanız yeterli olmaktadır. Fakat bu işlemi yaparken ekrana bilinmeyen bir kod yazmanız durumunda kişisel bilgilerinizin başkası tarafından ele geçirilebileceğini de aklınızda bulundurmalısınız.

Uygulama ile Wifi şifresi nasıl kırılır; Wifi şifrelerinin kodlama sistemi oldukça güçlü bir yapıya sahiptir. Bu nedenle kodları kırabilmek için üçüncü taraf bir şifre kırıcı programı indirmeniz ve cihazınıza yüklemeniz gerekmektedir. Fakat bu işlemi yapmayı düşünen kişiler risklerini de göz önünde bulundurmalıdır. Üçüncü taraf uygulamalar, güvenli olmamasından dolayı kişisel bilgilerinizi ele geçirebilir. Bu tür uygulamaları kullanmamak gerekir.

Kesin Çözüm Wifi Şifre Kırma Nasıl Yapılır? 

Wifi şifresi kırmak isteyen kişilerin aklındaki tek soru bu işlemin nasıl yapıldığıdır. Bu işlem programlı veya programsız olarak yapılabilmektedir. Wifi şifrenizin kırılmaması için bu işlemleri bilmeniz faydalı olacaktır. 

Telefondan Wifi Şifresi Nasıl Kırılır? 

Her işin internet üzerine kurulu olduğu dünyada internet neredeyse hayatımızın tümünü kapsamaktadır. Son zamanlarda kablosuz modemler ile cep telefonlarında internet kullanımı arttı. İnsanların bilgisayar yerine mobil bir cihaz ile wifi üzerinden internete girmeleri yaygınlaşmaktadır. Sosyal medya, film ve oyunlarla vakit geçiren pek çok kişi bunun için wifi kullanmayı tercih etmektedir. Çünkü mobil veri ücretleri wifi ücretlerine göre daha pahalıdır. Android ve iOS işletim sistemine sahip cihazlar için bu küçük program ile wifi koruyucu şifresi kırma işlemi kolaylıkla yapılabilir. Bu işlem şu şekilde yapılmaktadır:

Android veya iOS cihazlarınızda bulunan playstore ve appstore uygulamasına giriş yapın.

Arama kutusuna “Wifi Warden” yazın ve uygulamayı cihazınıza yükleyin.

Kurduğunuz programı açın ve wifi ağları arasında şifresini çözmek istediğiniz ağın üzerine uzun basarak “MAC Adresi” numarasını kopyalayın.

Cep telefonunuzda yüklü olan internet tarayıcı uygulamasını (Google Chrome vb.) açın ve adres çubuğuna adresi (http://wifihack.work/wps-pin-cevirici.html) girin.

Kopyalanan “MAC Adresi” numarasını alana yapıştırın ve “WPS Pinini Bul ve Oluştur” düğmesini tıklayın.

Oluşturulan PIN kodunu kopyalayarak “Wifi Warden” uygulamasını tekrar açın, ardından wifi şifresini çözmek istediğiniz ağa bir kez tıklayın.

Ardından “Bağlan” butonuna tıklayın, sırasıyla “WPS Kullanarak Bağlan” ve “PIN Girin“i seçin, kopyaladığınız PIN kodunu alana yapıştırın ve “Bağlan” seçeneğine basın.

Wifi şifresini çözülmüş olacaktır.

Ağa bağlanabilirsiniz.

Bilgisayardan Wifi Şifre Kırma 

Dumpper programı, ile bilgisayar üzerinden wifi şifresi kırma işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz. Dumpper, kablosuz modemlerin WPS açıkları sayesinde modemlerin wifi şifresini kıran bir programdır. Programı kolayca kullanabilirsiniz. Dumpper programı için şu aşamalı yapmanız gereklidir:

Dumper kurulum dosyasını bilgisayarınıza indirin.

İndirilen dosyadaki yükleyici dosyasına çift tıklayarak dumpper programını bilgisayarınıza kurun.

Otomatik olarak açılan program ekranında “WPS” sekmesine giderek “Ara” butonu ile wifi ağlarını arayın.

Şifreyi çözeceğiniz wifi ağını seçin ve “Hızlı başla” düğmesine tıklayın.

Görünen küçük pencerede, şifresini çözmek istediğiniz wifi adını seçin.

Yaklaşık 2-3 dakika içinde şifre kırılacak ve wifi ağına bağlanacaksınız. 2 dk da wifi şifresi kırma işte bu şekilde gerçekleşmektedir.

Wifi Şifresi Kırılması Nasıl Engellenir? 

Wifi ağları genellikle şifreli ağlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Güçlü bir şifre kullanmak şifre kırılma işlemini önlemenin etkili yollarından biri olmaktadır. Diğer bir yöntem ise bazı kablosuz modemlerde bulunan wps seçeneğidir. Bu seçenek wifi şifrelerinin kolayca kırılıp girilmesine neden olmaktadır. Bu nedenle modem ekranında yer alan wps pin fonksiyonunu devre dışı bırakarak veya modem üzerinde yer alan WPS butonu ile wifi şifrenizin kırılmasını engelleyebilirsiniz.

wifi şifresi nasıl kırılır wifi şifresi kırma yöntemleri