Windows 10 lisans almak için zaman daralıyor!

TAKİP ET

Microsoft 31 Ocak 2023'te Windows 10 lisansı satışını durdurmadan önce Windows 10 lisansı almak için acele edin. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Microsoft'tan Windows 10 lisansı satın almak isteyenler için zaman daralıyor. 31 Ocak 2023'ten sonra, Windows 10 için resmi ürün anahtarları artık Microsoft'un perakende satış sayfalarında bulunmayacak ve yeni lisans almanın tek yolu Amazon veya Best Buy gibi diğer perakendeciler olacaktır. Windows 10 ürün anahtarlarının resmi satışı sona erecek olsa da işletim sistemi 14 Ekim 2025 tarihine kadar güvenlik güncellemelerini almaya devam edecek. İşte detaylar...

Windows 10 lisans satışları yakında sona eriyor: 31 Ocak 2023 son gün

Microsoft'tan Windows 10 lisansı satın almak isteyenler için zaman daralıyor. Şirket, geçtiğimiz günlerde Windows 10 Home ve Windows 10 Professional ürün indirme sayfalarını, 31 Ocak 2023'ün Windows 10 indirmelerinin resmi Microsoft perakende sayfaları aracılığıyla satışa sunulacağı son gün olacağını belirten bir mesajla güncelledi.

Bu, Windows 10 için resmi ürün anahtarlarını doğrudan Microsoft'tan almak istiyorsanız, zamanın çok önemli olduğu anlamına gelir. 31 Ocak 2023'ten sonra yeni Windows 10 lisansları almanın tek yolu Amazon veya Best Buy gibi diğer perakendeciler olacaktır. Microsoft, müşterilerin Windows 11'i yalnızca kendi web siteleri aracılığıyla satın almalarına izin verecek ve Windows 10'un yeni kopyaları artık Microsoft web sitesi aracılığıyla etkinleştirilemeyecek.

Microsoft'un perakende Windows 10 sayfaları artık Windows 10 için Microsoft tarafından üretilen resmi ürün anahtarlarının sona erdiğini ima etse de, şirket ayrıca Windows 10'un “bilgisayarınızı virüslerden, casus yazılımlardan ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan korumaya yardımcı olan güvenlik güncellemeleriyle desteklenmeye devam edeceğini” belirtiyor. 14 Ekim 2025.” Bu, Windows 10 ürün anahtarlarının resmi satışı sona erecek olsa da işletim sisteminin, kullanıcıların bilgisayarlarını korumak için güvenlik güncelleştirmeleri almaya devam edeceği anlamına gelir.

Özetle, yeni bir Windows 10 PC oluşturmak veya mevcut işletim sisteminizi yükseltmek istiyorsanız, Microsoft'tan bir Windows 10 lisansı satın almak için zaman daralırken hızlı hareket etmeniz önemlidir. 31 Ocak 2023'ten sonra yeni Windows 10 lisansları almanın tek yolu diğer bayiler olacaktır.