Windows 11 nasıl yüklenir? Windows 11 kurulumu nasıl yapılır?

TAKİP ET

Uzun zamandır Windows 11'in ne zaman geleceği merak ediliyordu. Windows, yeni işletim sistemini sonunda duyurdu. Windows 11 sürümü resmi olarak yayınlandı. Vatandaşlar Windows 11'in nasıl kurulacağını araştırmaktadır. Windows 11 sürümü nasıl yüklenir? Bu haberimizde Windows 11'e ilişkin detayları sizler için derledik. İşte Windows 11 ile ilgili detaylar...

Reklam
Reklam

Birkaç ay önce Amerikan teknoloji devi Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 11'i duyurdu. Windows 11, tasarımı ve performans optimizasyonu için çok dikkat çekti ve Windows Insider kullanıcıları ilk önce bunu deneyimleyebilir. İkinci aşamada Microsoft, tüm günlük kullanıcılar ve işletmeler için Windows 11'in kararlı bir sürümünü resmi olarak yayınladı.  Kolay adımlarla Windows 11'İ sizde bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Aşağıda Windows 11 ile ilgili detaylar yer almaktadır.Windows 11 nasıl yüklenir?

Microsoft 11 indir

Microsoft nihayet Windows 11 ISO dosyalarının indirilmesini açtı. Ancak, Microsoft sitesinden ISO'yu indirmek biraz zahmetli olabilir. İndirmeniz gereken 64 bit Türkçe versiyonun direkt linkini hazırladık. Windows 11 ISO'yu aşağıdaki bağlantıdan tek tıklamayla indirebilirsiniz:

https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11

Microsoft 11 kurulumu

Bilgisayarı açın ve "Başlat" düğmesini tıklayın."Ayarlar" düğmesini tıklayın."Güncelleme ve Güvenlik" seçeneğini tıklayın.Sol menüdeki "Windows Update" menüsünde olduğunuzdan emin olun.Bilgisayarınız destekliyorsa, önünüzdeki ekranda Windows 11'in indirilmeye hazır olduğunu göreceksiniz. Sisteminiz desteklemiyorsa, "Bu bilgisayar şu anda Windows 11'in tüm sistem gereksinimlerini karşılamıyor." Bir uyarı göreceksiniz.İndirdikten sonra, Windows 11 kurulumunu tamamlamak için Windows 10'u güncelleme talimatlarını izleyin.Microsoft'un Windows 10'da da kullanılan işletim sistemi indirme yardımcısını (Microsoft Creation Tool) açın.Uygulamada gezinerek sisteminizle uyumlu Windows 11 seçeneklerini indirmeye başlayın.İndirdiğiniz ISO dosyasını Rufus gibi uygulamalar aracılığıyla USB  diske yükleyin. (İsterseniz bu dosyaları doğrudan DVD'ye de yazabilirsiniz.) Sistemi başlatırken bir USB bellek çubuğundan veya DVD'den önyükleme yapın.Microsoft'un yükleme yönergelerini izleyin.Windows 11'in indirilebilmesi için oluşturulan web sitesinde "Windows 11 Disk Image (ISO) İndir" başlıklı bir bölüm daha bulunmaktadır. Bu bölüm, Windows 11 sürümünün ISO dosyasını doğrudan indirmenize izin verir. Microsoft Oluşturma Aracı, sisteminizi otomatik olarak kontrol edecek ve kullandığınız Windows 10 sürümünün Windows 11 sürümünü indirmenize izin verecektir.

Windows 11 sistem gereksinimleri

Windows 11 kurulumu için 1 GHz veya üzeri işlemciye, 64 bit mimariye ve 2 veya daha fazla çekirdeğe, en az 4 GB bellek boyutuna, 64 GB veya daha fazla depolama alanına, UEFI'ye ve güvenliğe sahip olmanız gerekir. işlevi, WDDM 2.0 sürücülü ve DirectX 12 veya üzeri grafik kartı ve 9 inçten büyük yüksek çözünürlüklü (720P) bir ekran kullanmanız gerekmektedir.

Windows 11 sürümünü destekleyen intel işlemcileri araştırılmaktadır. Windows 11'i destekleyen intel işlemciler ile ilgili paylaşım yapıldı. Bu paylaşımda hangi intel işlemcili bilgisayarların Windows 11'i desteklediği gözükmektedir. Aşağıdaki linkten Windows 11'i destekleyen intel işlemcilerine ulaşabilirsiniz;

https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/minimum/supported/windows-11-supported-intel-processors

 

 

Windows 11 Windows 11 nasıl kurulur? Windows 11 indir