Wordle günün kelimesi nedir? 21 Şubat Wordle günün kelimesi ne? 21 Şubat Wordle günün kelimesi...

TAKİP ET

Günden güne oyuncu sayısı artmakta olan ve popülaritesini arttıran Wordle oyununun 21 Şubat kelimesi merak ediliyor. Günün kelimesinin ne olabileceği hakkında düşünen oyuncular aynı zamanda kelimenin ne olabileceğine dair araştırmalar da yapıyor. Peki, Wordle günün kelimesi nedir? 21 Şubat Wordle günün kelimesi ne? İşte Wordle günün kelimesi...

Reklam
Reklam

Günden güne oyuncu sayısı artmakta olan ve popülaritesini arttıran Wordle oyununun 21 Şubat kelimesi merak ediliyor. Günün kelimesinin ne olabileceği hakkında düşünen oyuncular aynı zamanda kelimenin ne olabileceğine dair araştırmalar da yapıyor. 

Tüm dünyada bir anda popüler olarak oynanmaya başlayan ve sosyal medyada, bulunan kelime sonrası ekran görüntüleri paylaşılmaya başlanan oyun, Türkiye’de de Wordle Türkçe/Tr formatıyla popüler hale geldi.

Günlük olarak oynanabilen Wordle Türkçe Günün Kelimesi her gün değişmektedir. Wordle oyunundaki oyuncular her gün yeni bir kelimeyi bulmaya çalışıyor.  

21 Şubat kelimesi=>……. 

20 Şubat kelimesi=>DAHİL 

19 Şubat kelimesi=>HATİP 

18 Şubat kelimesi=>MEBUS 

17 Şubat kelimesi=>FUNDA 

16 Şubat kelimesi=>BİBER 

15 Şubat kelimesi=>ÇIĞIR 

14 Şubat kelimesi=> HOROZ 

13 Şubat kelimesi=> HİNDU 

12 Şubat kelimesi=> FERAH 

11 Şubat kelimesi =>KÜFÜR 

10 Şubat kelimesi=>EVRAK 

Wordle kelime oyunu nasıl oynanır? 

Tüm dünyada bir anda popülerliğe yükselen kelime oyunlarından olan Wordle, Amerikalı Josh Wardle’nin yaptığı bir oyundur. Türkiye'de de son zamanlarda fazlasıyla oynanan bir oyun haline gelen Wordle kelime oyunu 2021’in son aylarında çıkmıştır. 

Oyun, 5 harfli bir kelime tahmin etme oyunudur. Oyunda maksimum 6 hakkınız oluyor ve 5 harfli kelimeyi sırasıyla tahmin etmeye çalışıyorsunuz. 

Şu anda mobil uygulaması bulunmayan Wordle sadece web site üzerinden oynayabilirsiniz. Google arama motoruna Wordle TR yazarak oyunun Türkçe versiyonunu oynayabilirsiniz. Wordle oyununu günde sadece 1 kere oynayabilirsiniz. Günlük 1 bilme hakkınız ve en fazla 6 tahmin hakkınız bulunmaktadır. 

Oyunda ilk olarak rastgele 5 harfli bir kelime tahmini yazıyoruz. Tahmin yaptıktan sonra sol alttaki Enter tuşuna basın. Ardından eğer yeşil renkli harf yanarsa o harfi doğru tahmin etmişsinizdir demektir. Turuncu renk yanarsa da harf doğru fakat yeri yanlış demektir.  

Wordle’ da oyuncuları yönlendirmek için gri, sarı ve yeşil renkler kullanılmakta. Gri kutular, o harfin doğru kelimede hiç olmadığı anlamına geliyor. Aslında oyunun en kritik ve çekici kılan kısmı da burada karşımıza çıkıyor. Tahmin ettiğiniz kelime içindeki harfler, doğru yerdeyse kutucuk yeşil yanıyor. Doğru yerde kullanılmayan harfler ise sarı renge değişiyor. 

wordle Wordle günün kelimesi wordle kelime oyunu wordle 21 şubat wordle 21 şubat günün kelimesi wordle günün kelimesi wordle günün kelimesi nedir wordle 21 şubat günün kelimesi nedir wordle nasıl oynanır