X-Ray nedir? X-Ray cihazı ne işe yarar? X-Ray neleri gösterir?

TAKİP ET

Sağlıkta şiddet haberlerinin ardından hastanelere X-Ray cihazı konulmasına dair istekler daha da arttı. Hastanelerde X-Ray cihazı olması gerektiğini düşünenlerin sayısı bir hayli fazla. AVM, Adliye ve havalimanı gibi yerlerde bulunan X-Ray cihazının hastanelerde de olması gerektiğini düşünenler sosyal medya üzerinden bu isteklerini yoruma döküyor. 

Reklam
Reklam

Sağlıkta şiddet haberlerinin ardından hastanelere X-Ray cihazı konulmasına dair istekler daha da arttı. Hastanelerde X-Ray cihazı olması gerektiğini düşünenlerin sayısı bir hayli fazla. AVM, Adliye ve havalimanı gibi yerlerde bulunan X-Ray cihazının hastanelerde de olması gerektiğini düşünenler sosyal medya üzerinden bu isteklerini yoruma döküyor.  Doktorlar başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet sosyal medyanın gündeminde ilk sırada yer almaya devam ediyor. Sosyal medyanın gündeminde yer alan konuyla ilgili çok sayıda yorum gelirken sağlıkta şiddeti engellemek için yeni adımlar atılması isteniliyor. Özellikle hastanelerde X-Ray cihazı olması konusu son dönemde sık sık gündeme geliyor. Pek çok kişi hastanelere X-Ray cihazı konulması gerektiğini söylüyor.Peki, X-Ray cihazı nedir? X-Ray cihazı ne işe yarar? X-Ray cihazı nerelerde kullanılır? X-Ray cihazı neleri gösterir? İşte tüm merak edilenler…

Hastanelere X-Ray Cihazı Konulsun Talebi

Hastanelerde şiddetin artış gösterdiği günlerde doktorlar ve tüm sağlık çalışanları güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep ediyor. Vatandaşlardan da bu talebe çok sayıda destek var. Özellikle hastanelerde X-Ray cihazının bulunması gerektiği düşüncesini savunanlar oldukça fazla. Hastanelerde artan darp, yaralama, silahlı saldırı gibi olayların önüne geçebilmek için X-Ray cihazının mutlaka hastanelerde bulunması gerektiğine dair yorumlar yapılıyor.

X-Ray Cihazı Nedir?

X-Ray cihazı, nesnelerin sabit bir X ışını kaynağından geçirilerek içeriği hakkında bilgi veren bir cihazdır. X-Ray cihazlarında bir X-ışını kaynağı ve bu kaynağın karşısında da ışınları algılayan bir detektör grubu vardır. 

X-Ray Cihazı Neleri Görür?

AVM ve havalimanı gibi yerlerde güvenlik önlemi için bulundurulan X-Ray cihazları, zararlı organik, inorganik ve metal malzemeleri tanımlar. Güvenlik X-Ray cihazları, içerisinden geçen malzemelerin kütle yoğunluğuna ve atom numarasına bakarak tehlikeli maddeleri tespit eder. Bu cihazlarda metal, inorganik ve organik maddeler ekranda farklı şekilde görülmektedir. Buna örnek olarak, organik öğeler ekranda turuncu renkte görülmektedir. X-Ray cihazını takip eden personel ise olası tehdit ve tehlikeleri önceden fark edebilir. Söz konusu güvenlik cihazları, vücut boşluğu veya giysilerin altına gizlenmiş metal olmayan nesneleri tespit etmek için düşük dozda nüfuz eden radyasyon kullanmaktadır. X-Ray cihazları metal ve inorganik maddeleri mavi renkte gösterir. Karışık maddeleri ise yeşil renkte verir.