Xiaomi 12S Ultra incelemesi

TAKİP ET

Bir telefondaki bir inçlik kamera sensörü ve bu telefon aslında hepsini mi kullanıyor? Şirketin nihai amiral gemileri serisindeki üçüncü taksit olan ve görüntülemeye ekstra odaklanan Xiaomi 12S Ultra yeni geldi. Ne yazık ki, tıpkı bu öncü Mi 10 Ultra gibi, bu sonuncusu da Çin dışında satılmayacak - ancak inceleme için en azından bir tane var.

Reklam
Reklam

Karışıklığı önlemek için, en baştan bir şeyi açıklığa kavuşturalım - muhtemelen bunu zaten biliyorsunuzdur, ancak 'bir inçlik' sensörün hiçbir fiziksel boyutu aslında bir inç değildir. Dijital kamera sensörü isimlendirmesinde uzun süredir devam eden bir tuhaflık ve bu incelemenin kamera bölümünde bundan daha ayrıntılı olarak bahsedeceğiz.

Japonya dışında neredeyse hiç kimsenin görmediği Sharp Aquos R6 ve daha fazla tanıtım alan, ancak muhtemelen daha az birim satan Xperia Pro-I ile bağlantılı olarak hala bir akıllı telefondaki en büyük kamera sensörü. Çin'e özel Xiaomi, bir inçlik cihazların bu ayrıcalığı koruyacağı anlamına geliyor, ancak yine de diğer ikisinden daha ana akım bir cihaza daha yakın.

Bir inçlik sensörünün merkezinden çıkan Sony'nin aksine, Xiaomi hepsini kullanıyor. Ve Sharp'ın aksine, en yeni Ultra, gelişmiş aşama algılamalı otomatik odaklama özelliğine sahiptir. Yani, boyutuna bağlı olabilir, ancak daha iyi - tam anlamıyla dikkat çekici bir kamera, bu kadarı kesin.

Arka kurulumun geri kalanı da yarı kötü değil - çoğunlukla Mi 11 Ultra'dakiyle aynı. Yine de harika ve birçok yönden rekabetten üstün, sadece o kadar da yeni değil. Yine de yeni selfie kamerası ve burada kendi ağırlığını çekmesi gerekecek - arkadaki küçük ekran artık gitmişken, ön kamera tarafından daha fazla fotoğraf işleminin yapılması gerekecek.

Fotoğraf çekmenin dışında, 12S Ultra gerçek bir amiral gemisidir. Telefon yılın ikinci yarısında piyasaya çıkıyor, bu nedenle Snapdragon 8 Gen 1'in artı sürümü için zaman var. RAM ve depolama yeterli, ekran son teknoloji ve küçük incelikler burada - IP68 derecelendirmesi, stereo hoparlörler, kızılötesi bağlantı noktası. Pil kapasitesi ve şarj kapasitesi sınıfında lider değildir, ancak gayet iyi olmalıdır. Her şey düşünüldüğünde, bu şikayet edebileceğimiz bir özellik değil.

Bir bakışta Xiaomi 12S Ultra özellikleri

Gövde: 163.2x75.0x9.1mm, 225g; Ön cam (Gorilla Glass Victus), eko deri arka, alüminyum çerçeve; IP68 toza/suya dayanıklı (30 dakika boyunca 1,5 m'ye kadar).

Ekran: 6.73" LTPO2 AMOLED, 1B renkler, 120Hz, Dolby Vision, HDR10+, 1000 nit (HBM), 1500 nit (tepe), 1440x3200px çözünürlük, 20:9 en boy oranı, 522ppi.

Yonga seti: Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1 (4 nm): Sekiz çekirdekli (1x3.19 GHz Cortex-X2 ve 3x2.75 GHz Cortex-A710 ve 4x1.80 GHz Cortex-A510); Adreno 730.

Bellek: 256GB 8GB RAM, 256GB 12GB RAM, 512GB 12GB RAM; UFS 3.1.

İşletim Sistemi/Yazılım: Android 12, MIUI 13.

Arka kamera: Geniş (ana) : 50,3 MP, f/1.9, 23mm, 1.0", 1.6µm, çok yönlü PDAF, Laser AF, OIS; Ultra geniş açı : 48 MP, f/2.2, 13mm, 1/2.0" , 0.8µm, Çift Piksel PDAF; Telefoto : 48 MP, f/4.1, 120mm, 1/2.0", 0.8µm, PDAF, OIS, 5x optik zoom; Derinlik : TOF 3D.

Ön kamera: 32 MP, f/2.4, 25mm (geniş), 0.7µm.

Video yakalama: Arka kamera : 8K@24fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/120/240fps, 720p@3840fps, gyro-EIS, Dolby Vision HDR 10-bit rec. (4K, 1080p); Ön kamera : 1080p@30.

Pil: 4860mAh; Hızlı şarj 67W, Hızlı kablosuz şarj 50W, 52 dakikada %100 (reklamda), Ters kablosuz şarj 10W, Hızlı Şarj 4, Güç Dağıtımı 3.0.

Çeşitli: Parmak izi okuyucu (ekran altı, optik); NFC; Kızılötesi bağlantı noktası; stereo hoparlörler.

Xiaomi 12S Ultra kutu açılımı

12S Ultra, onu daha küçük on ikilerden ayırmak için bir kara kutu içinde geliyor - geçen yıl da gözlemlediğimiz bir ayrım. Bu, 10 Ultra'nın ortaya çıktığı tek seferlik özel olarak tasarlanmış paket değil, ancak yine de bir miktar ifade.

İçerikler sürpriz getirmez. Birlikte gitmek için bir USB-A-C kablosu ile 67W'lık bir şarj cihazı dahildir - Xiaomi hala tescilli şarj teknolojisini kullanıyor. Ayrıca, koruma için yumuşak, şeffaf bir kılıf da elde edersiniz, ancak bunun kadar kaliteli bir telefona bir kuruş değerinde silikon parçası tokatlamak doğru gelmiyor. Ve baş döndürücü, Xiaomi 12S Ultra.

Tasarım, yapım kalitesi, kullanım

Son zamanlarda abartılı kamera stiline sahip birçok akıllı telefon var, özellikle de büyük bir kamera adasını garanti edecek donanıma sahip olanlar. Xiaomi'nin kendi Mi 11 Ultra'sı, elbette, daha az özenti modeller arasında takipçilere ilham veren daha sert tasarımlardan biriydi. Buradaki 12S Ultra, öncekinden ipuçları ödünç alıyor, ancak işleri tamamen farklı bir yöne götürüyor.

Görüyorsunuz, eski modelde bir dikdörtgen olan şeyin bazı orta derecede farklı hedefleri vardı - Xiaomi oraya bir ekran sığdırmak zorundaydı ve iki geniş kamerayı, periskop teleyi ve ek donanımı düzenleyen neredeyse bir tetris oyunuydu - bir kamera adasının dikdörtgen bloğu mükemmel çalıştı.

Bu sefer, endişelenecek bir ekran olmadığı için, bileşen yerleştirme için muhtemelen daha fazla özgürlük vardı.

Buna bakmanın başka bir yolu, sol üst köşedeki Leica rozeti tarafından ima edilir. Leica, kameraları ve daha spesifik olarak lensleri yapar - ve lensler çoğunlukla daireseldir. Ve bu işbirliğine ve Alman hassas optik yapım geleneklerine atıfta bulunmanın, akıllı telefonun kamera adasını bir daire haline getirmekten daha iyi bir yolu var mı?

Aynı zamanda 53-ish mm çapında oldukça büyük bir daire. Hmm, bu sayı, Leica'nın serisinin bir parçası olan Summicron-M 50 f/2'nin fiziksel çapına tuhaf bir şekilde yakın - tesadüf mü? Kamera halkasının dışındaki altın vurgu da Leica'nın lens işaretlerinde kullandığı rengi andırıyor.

Ve bunu anladığınızda, başka şeyler de yerine oturuyor. Geçmişteki kamera tasarımlarını anımsatan arka paneldeki dokulu yüzey gibi. Pervane çekmecelerimizde onlarca yıllık Leica kameraları olmadığı açık ve bizde olanlar, telefondaki esnek ve kavrayıcı doku gibi bir şey hissetmiyor - belki Leica'lar hissediyor?

Her halükarda, arka panel kullanımı mutlak bir zevktir ve bu, sevdiğimiz bir telefondaki en yumuşak 'deri benzeri' kaplamadır. Doğal olarak parmak izi bile almıyor.

Şimdi, ofis çevresinde Mi 11 Ultra'nın soğuk ve sert premium tadına düşkün olanlar var - seramik eski model kendine özgü bir şekilde özel hissettiriyor. Karşı argümanlar, kayganlığını ve lekelenme eğilimini içerir - inceleme birimimizin beyaz renk yolunda bu kadar çok göstermez. Görünüşe göre eninde sonunda çok derin bir sonuca varıyoruz 'herkes kendi başına'.

Leica-deri olabilir, ancak 12S Ultra, seramik selefi kadar IP68 derecesine sahiptir. Dalgıç bir Leica kamera varmış gibi görünüyor , ancak normalde markadan bekleyeceğiniz bir şey değil, hayır.

Arka taraftaki tüm karakteri ve kişiliği için 12S Ultra, ekran tarafından bakıldığında başka herhangi bir telefon olabilir. Bu bir suç teşkil etmek anlamına gelmiyor, sadece günümüz akıllı telefonlarında durum böyle. 11. nesilden gelen küçük bir fark, selfie kamerasının sol köşeden ortaya taşınmasıdır. Bunun, bu yılki Ultra'nın Pro ile aynı ekran panelini benimsemesiyle, Mi 11 Ultra'nın ise serinin geri kalanından farklı bir ekran kullanmasıyla ilgili olduğunu düşünüyoruz.

Her yerde minimal çerçeveli hala kavisli kenarlı bir ekran, bu nedenle 'düz kollar daha iyi' ve 'daha kalın çene tutuş için daha iyidir' konusunda ikna olmuş destekçilerin 1 inç kameralı başka bir akıllı telefon araması gerekebilir - teknik olarak Xperia Pro- Ben bu açıklamaya uyuyorum. Değeri ne olursa olsun, bu yorumcu 12S Ultra'da yanlış yorumlanmış dokunmatik girişle ilgili hiçbir sorun yaşamadı ve benzer şekilde kıvrımlı bir Mi 11 Ultra'yı her gün sürdükten sonra şikayetleri olmadı.

Ekran altı parmak izi sensörü ile benzer bir deneyim. Nispeten yüksek konum çok takdir edilmektedir ve kullanımı hızlı ve sorunsuzdur. Bununla birlikte, uzun süreli bir ultrasonik sensör kullanıcısı, optik sensörlerin çalışmasının doğasında bulunan parlak ışıktan rahatsız olabilir.

12S Ultra'nın alüminyum çerçevesi etrafındaki kontrollerin ve özelliklerin yerleşimi, önceki nesilden itibaren büyük ölçüde değişmeden kalır. Telefonun sağ tarafına bir güç düğmesi ve ses seviyesi düğmesi yerleştirilmiş ve bunlar bu sefer daha büyük - eski modeldeki biraz uygun olmayan küçük güç düğmesinden sonra hoş bir gelişme. Solda anten hattından başka bir şey yok.

Yukarıda, Harman/Kardon markalı hoparlörlerden birini, bir mikrofonu ve IR verici - klasik Xiaomi'yi bulacaksınız. Altta, başka bir hoparlör (11 Ultra'nın sahip olduğu kesiklerin serin dalgalı desenini kaybetmiş), başka bir mikrofon, USB-C bağlantı noktası ve bellek genişletme seçeneği olmayan çift nano SIM yuvası var.

12S Ultra 163,2x75x9,1 mm ölçülerindedir ve bu, 11 Ultra'dan 0,7 mm daha kalındır - parmağımızı yumuşak deri benzeri kaplamaya yönlendirirdik. Diğer boyutlar pratikte değişmez. Ağırlık konusunda da şunu söyleyebilirsiniz – 225g'de yeni model eskisinden marjinal olarak daha hafif, ancak bu seviyede 9g'nin somut olmadığını söyleyebiliriz. 12S Ultra büyük bir telefon, ancak hiçbir şekilde hantal bir telefon değil ve eğrileri, aynı boyut ve oranlarda basit bir kare bloktan biraz daha kompakt hissetmesine yardımcı oluyor.