Xiaomi'nin ilk Leica kameralı telefonu sızdı! Dünyanın en iyi kamerasına sahip olabilir!

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde ortaklıkları açıklanan Leica ile Xiaomi'nin ilk akıllı telefonu olması beklenen Xiaomi 12S sızdırıldı! Görüntüler Çin'den gelirken, Leica logosu ile telefonun kamera kurulumu gözler önüne serildi. Xiaomi'nin temmuz ayında duyurması beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonu hakkında detaylar…

Reklam
Reklam

Kamera sektörünün önde gelen isimlerinden Leica, Huawei ile ortaklığını sona erdirip Xiaomi ile anlaşma yaptığını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Huawei ile ortaklığı sona eren Leica’nın artık en güvenilir kabul edilen DxOmark’a göre Xiaomi için dünyanın en iyi kameralarını üreteceği söylenmişti. Dikkat çeken bir gelişme yaşandı…

Temmuz ayında Xiaomi’nin Leica kameralı ilk telefonu Xiaomi 12S’i piyasaya sürmesi bekleniyor. İlk görüntü ise Çin’in sosyal medyası olan Weibo üzerinden yayınlandı. Görüntünün kaynağına ve güvenilirliğine dair bir bilgi yok. Ancak yapılan paylaşımda kameranın nasıl olacağı gözler önünde.

Xiaomi’nin Leica kameralı telefonu 12S



Ortaya çıkan bilgilere göre Xiaomi, temmuzda bir etkinlik yapacak. Bu etkinlik kapsamında 12S ve 12S Pro adındaki modelleri duyuracak. Modeller şimdiden IMEI veritabanına eklendi. Paylaşılan fotoğrafta yer alan 2206123SC model koduna bakıldığında Xiaomi 12S adıyla çıkacağı görülüyor. 12S Pro modelininse nasıl olacağı henüz bilinmiyor.

Xiaomi 12S ile ilgili bir açıklamada bulunmadı. Fakat sektör kaynaklarında Qualcomm’un Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemcilerin bu seride kullanılacağı biliniyor. Bu bilgi çıkacak olan telefonların amiral gemisi klasmanında olacağına işaret ediyor.