Yağ fiyatları uçuyor! 2020-2021 yağ fiyatının değişimi herkesi şok etti! Yağ fiyatları 1 yılda ne kadar değişmiş?

TAKİP ET

Son dönemlerde artan fiyatlardan en çok etkilenen ürün yağ oldu. Vatandaşlar yağ alamaz hale geldi. Yağ fiyatları uçaklardan daha hızlı uçuyor. 2020 yılından 2021 yılına kadar yağ fiyatlarının değişimi insanları şok etti! Vatandaşlarımız yağ fiyatları 1 yılda ne kadar değişti sorusunun yanıtlarını arıyor.

Reklam
Reklam

Son günlerde ekonomik olarak büyük bir sıkıntı içerisine girdik. Artan fiyat artışlarından dolayı insanlar artık temel gıda ürünlerini alamaz hale geldi. Son dönemlerde artan fiyatlardan en çok etkilenen ürün yağ oldu. Vatandaşlar yağ alamaz hale geldi. Yağ fiyatları uçaklardan daha hızlı uçuyor. 2020 yılından 2021 yılına kadar yağ fiyatlarının değişimi insanları şok etti! Vatandaşlarımız yağ fiyatları 1 yılda ne kadar değişti sorusunun yanıtlarını arıyor.

Ayçiçek Yağı Fiyatı Neredeyse Yüzde Yüz Arttı

Zamlardan en çok etkilenen ürünlerden biri olan Ayçiçek yağı, 2020 yılından 2021 yılına kadar değişimi herkesi şok etti. Ayçiçek yağının 5 litre fiyatlarında son bir yıl içerisinde büyük değişimler yaşandı. 2018 yılında 5 litre Ayçiçek yağı 43 Türk Lirası iken 2019 yılında bu fiyat 44 TL oldu. 2020 yılında 44 Türk Lirası ile başlayan 5 litre Ayçiçek yağı, yıl sonunda 70 Türk Lirası oldu. Böylelikle son dört yılın rekorunu kırdı. Toplamda %37 artış yaşanmış oldu. 2021 yılında ise 70 TL ile açılış yapan Ayçiçek yağı bugün 85 TL civarında satılıyor. Yani son bir yıl içerisinde %18 artış yaşandı.

Son dört yıllık artışa bakacak olursak, yaptığımız araştırmalar neticesinde 2020 yılından 2021 yılının sonuna kadar bir yıllık süre içerisinde Ayçiçek yağı 5 litre fiyatı %93 civarında artmış bulunuyor. Bu durum vatandaşlarımızı tedirgin ediyor.

Ayçiçek yağı 5 litre fiyatı dört yıl içerisinde toplamda %93 oranında arttı. Bu durum vatandaşlarımızı gerçekten sıkıntıya sokuyor. Son dört yıl içerisinde yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde Ayçiçek yağının neredeyse %100 oranında arttığını tespit ettik. Ama maaşların aynı ölçüde artmadığı görülüyor.

Yağ fiyatları uçuyor ayçiçek yağı zamlandı ayçiçek yağ fiyatları