Yalnız Kurt dizisinde geçen Dahhak ne demek, anlamı nedir?

TAKİP ET

ATV ekranlarında gösterime giren ilk bölümüyle Yalnız Kurt ismindeki dizi seyircilerden tam not aldı. Dizide geçen bir söz ise merak konusu oldu. Bunun ardından Yalnız Kurt izleyicileri bu sözü araştırmaya başladı. Yalnız Kurt dizisinin ilk bölümde geçen Dahhak ne demek, anlamı nedir? Dahhak sözünün tarihteki yeri nedir? İşte merak edilenler...

Reklam
Reklam

ATV ekranlarında uzun süredir fragmanlarıyla boy gösteren ve dikkatleri üzerine çeken Yalnız Kurt adlı dizi geçtiğimiz günlerde ilk bölümüyle ekranlardaki yerini aldı. Osman İmtihan’ın direktörlüğündeki dizi, Türkiye’nin yakın tarihinde yaşanmış olan faili meçhul cinayetlere, siyasal vakalara, terör örgütlerine ve darbelere değinecek. Yayınlanan ilk bölümün ardından ise dizide yer alan Fettah Dahhak ismi ise büyük merak uyandırdı. Amerikalılar için ajanlık yapmış olduğu ortaya çıkan Dahhak’ın Hint-İran mitolojisindeki anlamı da dikkat çekti.
 


Dahhak ne demek?
 

Klâsik Ön Asya kültüründe Dahhâk, mitolojik bir kişi olarak bilinmektedir. Dahhak, İran kültüründe büyük bir hayvan olarak tasvir edilir. Kimi zaman bir yılan, kimi zaman da aslan olarak betimlenmektedir. 

İslâmi kaynaklarda ise Dahhâk ile ilgili sıfatların birçoğunun Deccâl’in sıfatlarıyla benzediği görülmektedir.



Dahhâk’in, Nemrud olduğu da söylenmektedir. Bir rivayete göre ise Dahhâk, iki kolundan çıkan gerçekte yılan değil de et kesimleri olarak da anlatılmaktadır. 

Dahhâk sözünün Sanskritçe’de “köle”, Persçe’de “düşman” anlamına geldiği söylenmektedir. Bunun yanı sıra Dahhâk’ın “insan” anlamına geldiği ve Sanskritçe kökenli olduğu kabul edilmektedir.

atv yalnız kurt yeni dizi dizi dahhak dahhak ne demek dahhak anlamı dahhak anlamı nedir