Yangın sırasında kendi maskesini çocuklara veren itfaiyeci kalp krizi geçirdi!

TAKİP ET

Erzurum'da çıkan yangına müdahaleye giden itfaiye eri Yücel Küçük, müdahale sırasında maskesini çıkarıp çocuklara taktı. Dumandan çok fazla etkilenen itfaiye eri kalp krizi geçirdi ve hastaneye kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Erzurum'dun Yakutiye ilçesine bağlı Mumcu Mahallesi'nde bulunan bir apartmanın bodrum katında sabaha karşı yangın çıktı. Gece saat 04.00 sıralarında kömür sobasında çıktığı düşünülen yangın kısa sürede büyürken yangını fark eden bina sakinleri durumu hemen itfaiyeye bildirdi. Yapılan ihbar üzerine ise bölgeye, Erzurum Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.


İtfaiye ekipleri yangına müdahaleye başlarken o sırada eve giren Yücel Küçük, sağlık ekibi gelene gelene kadar evin içinde bulunan 3 kız çocuğuna kendi oksijen maskesini taktı. Bölgeye gelen sağlık ekipleri hemen içerdeki anne Roghayyeh Alavi (34) ile kızları Zehra (17), Zohre (16) ve Zeynep (14) Alavi'yi alarak dışarı çıkarırken ilk müdahalelerini yapılan Alavi ailesi hastaneye kaldırıldı.


Çocukların hayatını kurtarmak için kendi canını ortaya koyan itfaiye eri Yücel Küçük ise dumandan çok fazla etkilendiği için kalp krizi geçirdi. Apar topar hastaneye kaldırılan itfaiye eri yoğun bakımda tedaviye alınırken, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan anne ve çocuklarının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

 

erzurum yangın itfaiye eri Yücel Küçük maske kalp krizi