Yangından son anda kurtulan yaşlı kadın parası için ağladı

TAKİP ET

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2 katlı evde çıkan yangından son anda kurtulan yaşlı kadın bankadan çektiği yüklü miktarda para için saatlerce gözyaşı döktü.

Reklam
Reklam

Antalya Manavgat ilçesi Yayla Mahallesinde gerçekleşen olayda edinilen bilgilere göre  2 katlı müstakil evin 2. katında çıkan yangına, 112 sağlık ekibi, Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve Manavgat Emniyet Müdürlüğü ekiplerini müdahalede bulundu.İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ekibi ve ambulans sevk edildi.
2 katlı eski evin yatak odasından başlayan yangın,çok kısa bir sürede büyüyerek evi tamamen sararken, itfaiye ekiplerinin çabaları sonucunda söndürüldü. Ekipler yangın çıkan eve ulaşmakta zorluk çekerken dar sokaklar ve yol kenarlarına park edilen araçlar sebebiyle zor anlar yaşadılar.Elektrik veya odun sobasından çıktığı tahmin edilen yangında, yatak odası ve koridor tamamen yanarken, diğer odalar da tamamen siyaha büründü.
Vatandaşlar güçlükle çıkardı”
Yangın çıkan evin sahibi yaşlı kadın yangın esnasında evinde tek başına bulunuyordu .Evde tek başına yaşayan ev sahibi Feride Serbest, dumanları fark ettikten sonra evden çıkarken, biraz sonra yatak odasının yandığını görünce içeride parası olduğunu belirterek yeniden eve girdi. Çevredeki vatandaşlar yaşlı kadını evden güçlükle çıkarabildi.Son anda yangından kurtulan yaşlı kadın gözyaşlarına hakim olamadı.

“Yanan paraları için gözyaşı döktü”
Evinin yanıp kül olmasını üzüntü içerisinde izleyen yaşlı kadın, dün bir yere vermek için bankadan yüklü miktarda para çektiğini, duvarda asılı çantadaki parasının yandığını belirterek uzun süre gözyaşı döktü. Önce komşuları daha sonra da olay yerine gelen çocukları yaşlı kadını ‘Canına bir şey olmadı. Para nasıl olsa bulunur' diyerek teselli etmeye çalıştılar.

Paralar yanmış halde bulundu”
İtfaiye ekipleri yangını söndürmesinin ardından soğutma çalışmasına başlarken, yanan malzemeler arasında 100'lük ve 200'ük desteler halinde yarısı yanmış halde paralara rastlandı. Banka ile yapılan görüşmelerde paraların Merkez Bankası tarafından değiştirilebileceğinin bildirilmesi üzerine yaşlı kadın biraz olsun rahatladı.

Manavgat yangın