Yargı dizisi ile gündeme gelen Mehmet Yılmaz Ak kimdir? Mehmet Yılmaz Ak'ın daha önceden oynamış olduğu dizi ve filmler nelerdir?

TAKİP ET

Yargı dizisi ile birlikte dizi severler tarafından oldukça merak edilmeye başlanan Mehmet Yılmaz Ak isimli oyuncu daha önceden hangi dizi ve filmlerde rol almıştır? Ünlü oyuncu ile ilgili bilgiler haberimizde...

Reklam
Reklam

Mehmet Yılmaz Ak oyunculuk kariyerinin yanı sıra oyun yazarlığı da yapmaktadır. Son dönemlere damgasını vuran Yargı dizisinde Savcı Pars karakterini oynayan oyuncu da dikkatleri üstüne çekmiştir. Sizler için merak edilen oyuncu ile ilgili nereli olduğunu, kaç yaşında olduğunu ve daha detaylı araştırlan soruları derledik.

Mehmet Yılmaz Ak kimdir?
Mehmet Yılmaz Ak 8 Şubat 1986 yılı içerisinde doğmuştur. Doğduğu şehir iste Diyarbakır'dır. Ünlü oyuncu eğitimini Kadir Has Üniversitesi tiyatro bölümünde almıştır. Tiyatrolarda oyunculuk yapmakta olan Mehmet Yılmaz Ak Beşinci Basamak adlı 2008 yılında bir oyun yazmıştır bunun akabinde ise Mitos Boyut yayınları'ndan misyon ödülünü almıştır.  
Ünlü oyuncunun televizyon dünyası ile buluşması ise Özledim dedesi ile birlikte olmuştur. Sonrasındaysa Kırık Kalpler Bankası ve Nekro isimli sinema filmlerinde oyunculuk hayatına devam etmiştir. 
Mehmet Yılmaz Ak isimli oyuncunun oynadığı film ve diziler nelerdir?
Başarılı oyuncu 2016 yılında Show TV ekranlarında yayınlanmakta olan başrolleri içerisinde Çetin Tekindor, Bensu Soral ve Çağatay Ulusoy olan İçerde dizisinde rol almıştır. Dizideki karakterinin adı ise Yaşar'dır. 2018 yılında ise Dudullu Postası ve Çukur dizilerinde oyunculuk yapmıştır. 2019 ylında Hakan:Muhafız dizisinde Tekin karakterini canlandırmış ve Peri isimli sinema filminde Kemal karakterine hayat vermiştir. 
2015 yılında Nekro isimli filmde İhsan karakterini oynamış, Kırık Kalpler Bankası filminde ise Serkan karakterini canlandırmıştır. 
2019 yılında Peri Ağzı Olmayan Kız adlı filmde Kemal karakterine hayat vermiştir. 
Bunların yanı sıra başarılı oyuncu birçok dizide rol almıştır. Bu diziler ise şöyledir;
2013 yılı Ben de Özledim, 
2016 yılı İçerde, 
2018 yılı Dudullu Postası, 
2019 yılı Kurşun, 
Halka ve Hakan Muhafız, 
2020 yılı Ya İstiklal Ya Ölüm ve Ramo, 
2021 yılı Fatma ve Yargı 

Başarılı oyuncu, 1.77 metre boyunda, 75 kilodur. Oyunucunun burcu ise kovadır.

mehmet yılmaz ak yargı savcı pars