Yargı dizisi Neva kimdir? Neva isminin anlamı nedir?

TAKİP ET

Kanal D ekranlarının sevilen dizisi Yargı'da Neva kimdir ve Neva isminin anlamı nedir birçok kişi tarafından merak ediliyor. Dizinin sevilen oyuncusu Başak Gümülcinelioğlu ile ilgili bilgileri derledik.

Reklam
Reklam

Kanal D ekranlarında yayınlanan Yargı dizisi yeni bölümleriyle adından söz ettiriyor. Dizinin konusu kadar oyuncuları da ilgi uyandırıyor. Yargı dizisinde Neva karakterini başarılı oyuncu Başak Gümülcinelioğlu canlandırıyor.

Yargı Neva kimdir?
Yargı dizisindeki Neva karakteri, Savcı Ilgaz’ın eski nişanlısı ve Savcı Pars’ın kardeşidir. Neva, başarılı bir hakimedir.

Neva isminin anlamı nedir?
Neva ismi ses, makam, name, zenginlik ve güç anlamına gelmektedir.

Başak Gümülcinelioğlu kimdir?
Başak Gümülcinelioğlu, 22 Ekim 1991 tarihinde Almanya’da dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimini Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık bölümünde tamamlayan oyuncu, daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmıştır. Ayrıca İngiltere London Academy of Music, Dramatic Arts ve Amerika Kansas Müzikal oyunculuk eğitimi bölümlerini tamamlamıştır.
Televizyon ekranlarında ilk kez 2018 yılında 8.Gün dizisiyle çıktı. ünlü oyuncu 1.65 metre boyunda, 49 kilo ve Terazi burcudur.
 

yargı neva neva isminin anlamı başak gümülcinelioğlu