Yargı dizisindeki Şahver karakteri kimdir? Ayşenil Şamlıoğlu kimdir?

TAKİP ET

Kanal D ekranının reyting rekorları kıran Yargı dizisi hem konusu hem de oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çekti. Birçok seyirci tarafından Yargı dizisindeki Şahver karakteri merak edildi. Yargı dizisinde Şahver karakterini Ayşenil Şamlıoğlu canlandırmaktadır. Peki Yargı dizisindeki Şahver karakteri kimdir? Ayşenil Şamlıoğlu kimdir? işte detaylar...

Reklam
Reklam

Kanal D ekranının reyting rekorları kıran Yargı dizisi hem konusu hem de oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çekti. Birçok seyirci tarafından Yargı dizisindeki Şahver karakteri merak edildi. Yargı dizisinde Şahver karakterini Ayşenil Şamlıoğlu canlandırmaktadır.

Yargı dizisindeki Şahver karakteri kimdir?
Pazar günlerinin sevilen dizisi Yargı’da Şahver karakteri, kendisini adalete adamış bir hukuk kadınıdır. Şahver’in hayatı gençlik döneminde hakimlik yaparken karşılaşmış olduğu vakada vermiş olduğu bir karar ile alt üst olmuştur. Bu olaydan sonra çok sevdiği mesleğinden ayrılarak üniversitede hocalık yapmaya başlayan Şahver, hukukçuların başucunda duracak kitaplar yazmıştır. 

Ayşenil Şamlıoğlu kimdir?
20 Mart 1956 tarihinde İstanbul’da doğan Ayşenil Şamlıoğlu, İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Fakültesi'ne girmiş fakat öğrenimini yarıda bırakarak Almanya Frankfurt'ta dil eğitimi almıştır. Almanya’da kaldığı dönemde tiyatroyla ilgilenen ve tiyatro topluluklarında yer alan Ayşenil Şamlıoğlu, Türkiye’ye döndükten sonra ODTÜ’de Mimarlık Fakültesine başlamış ama bu eğitimini de yarıda bırakmıştır. Anadolu Ajansında 1 yıl çalışan ve özel bir reklam ajansında çizim ile ilgilenen Ayşenil Şamlıoğlu, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezun olmuştur. 1982 yılında Adana Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetmen yardımcısı olarak göreve başlayan Ayşenil Şamlıoğlu, 1988 – 1989 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi'nde tiyatro dersleri vermiştir.
 

Yargı Yargı dizisindeki Şahver karakteri kimdir Ayşenil Şamlıoğlu kimdir