Yargı Metin komiser karakteri kimdir? Hüseyin Avni Danyal kaç yaşında, nereli?

TAKİP ET

Yargı dizisi son zamanlarda sıkça adından söz ettiriyor. Diziseverler, Yargı dizisinde yer alan oyuncuları merak ediyor. Bu kapsamda merak konusu olan karakterlerden biri de Metin komiserdir. Peki Yargı dizisinde Hüseyin Avni Danyal'ın canlandırdığı Metin karakteri kimdir? İşte Hüseyin Avni Danyal hakkında merak edilenler...

Reklam
Reklam

Yargı dizisi oyuncuları intenette sıkça araştırılıyor. Yargı dizisi başarılı oyuncuları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Dizide oyunculuğu ile dikkat çeken ve merak konusu olan isimlerden biri de Hüseyin Avni  Danyal. Seyircilerin ilgiyle takip ettiği dizide Metin karakterine Hüseyin Avni Danyal hayat veriyor. Peki son bölümlerde dikkat çeken Metin komiser katil mi? Metin komiseri canlandıran Hüseyin Avni Danyal kimdir?

Yargı Metin karakteri kimdir?

Yargı dizisinde yer alan Metin karakteri, Ilgaz'ın babasıdır. Cinayet büro amiri rolünde olan Metin karakteri, dürüstlüğü ile nam salmış, kurallara sonuna kadar bağlı olan ve saygı duyulan bir polistir. Ilgaz'ı da aynı şekilde yetiştiren Metin, diğer oğlu Çınar ile sevgi dolu bir ilişki kuramamıştır. Birkaç yıl önce vefat eden eşinin ölümünden onu sorumlu tutmaktadır.

Hüseyin Avni Danyal kimdir?

Yargı'da merak konusu olan oyunculardan biri de Metin komiser. Metin komisere, 59 yaşındaki başarılı oyuncu Hüseyin Avni Danyal hayat veriyor.  Hüseyin Avni Danyal, 1985 senesinde Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Oyunculuk Bölümü'nü tamamlamıştır. Bir süre Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalışmış ardından Bursa Devlet Tiyatrosu'nda görev almıştır. 2001'de Sanat Kurumu En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü almıştır.

hüseyin avni danyal kimdir hüseyin avni danyal kaç yaşında yargı yargı dizisi yargı metin komiser