Yargıtay'dan emsal karar! Gece yapılan telefon görüşmeleri sadakatsizlik sayıldı..

TAKİP ET

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, gelen bir boşanma davasında gece yarısı farklı bir numara ile telefon görüşmesi yapan kadını ağır kusurlu olarak değerlendirdi ve yapılan sadakatsizlik durumunda erkeğin hakaret ve tehditlerini sadakatsizliğe tepki olduğunu kabul etti.

Reklam
Reklam

Kütahya'da ikamet eden H.K. ve İ.K. isimli çift, bir süredir aralarında yaşanan geçimsizlik nedeniyle karşılıklı olarak boşanma davası açtı. H.K., eşinin gece yarıları farklı saatlerde telefonla görüşmeler yaptığını ileri sürerken, İ.K. ise boşanma davası dilekçesinden eşinin kendisine hakaret ve tehdit içerikli ifadeler kullandığını iddia etti.

Tarafların boşanma dilekçelerini değerlendiren yerel mahkeme, İ.K.'yı ağır kusurlu olarak kabul etti. Tarafların davaları kabul edilerek boşanmalarına karar verilirken ortak çocukların velayetleri anne İ.K.'ya verildi. Mahkeme ayrıca çocuklar yararına tedbir ve iştirak nafakası verilmesine karar verirken H.K. yararına da tazminat ödenmesine hükmetti. 

İ.K.'nın tazminat talebini reddederek avukatı aracılığı ile kararı İstinaf'a taşıdı. İstinaf mahkemesi ise iştirak nafakalarının artırmaya yönelik bir karar verdi ve H.K.'nın ağır kusurlu olarak geçen bahisle İ.K.'nın yararına olacak şekilde tazminat ödenmesine hükmetti. Tarafların temyiz haklarını kullanmasıyla dosya bu kez Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'ne gitti.

KADININ DAVRANIŞI SADAKATSİZLİKLİK KABUL EDİLDİ!

Dosyayı incelemeye alan Yargıtay 2. Dairesi, kadının gece yarısı saatlerinde başka bir erkekle mesajlaşma veya konuşmasının vurgulandığı kararında İ.K.'nın gerçekleştirdiği davranışların güven sarsıcı boyutları aştığı ve durumun sadakatsizlik olarak kabul edilmesi gerektiği belirtildi.

H.K.'nın ise eşine karşı yaptığı hakaret ve tehdit eylemlerinin ise, eşinin sadakatsizliğine karşılık olarak bir tepki niteliğinde olduğunun anlaşıldığının altının çizildiği kararda boşanma eylemine neden olan olaylarda İ.K.'nın, H.K.'ya nazaran daha ağır kusurlu olduğuna hükmedildi.

yargıtay kararı emsal kararlar sadakatsizlik kararı telefon görüşmesi